Gaveideer: Vegetariske kokebøker

Flotte julegaver til alle som har en veggis i hus, eller bare vil redusere forbruket av animalske varer. 

KOKEBØKER: Her får du syv julegavetips!
KOKEBØKER: Her får du syv julegavetips!

Kokebøker er alltid kjekt, og etterhvert så vrimler det av kjekke bøker å få fatt i . Her får dere her en liste over noen veganske, vegetariske og en pesketarianisk (er det et ord?) kokebøker som jeg virkelig anbefaler.

Veganske bøker

Appetite for Reduction

appetite_for_reduction

Forfatter: Isa Chandra Moskowitz
Utgitt: 2010
Kjøp den her: Amazon.com

I dårlig stil starter jeg med en slankebok, som faktisk er litt frekk å gi i gave, men om noen ønsker seg en plantebok med lite kalorier så er denne midt i blinken. Forfatter Isa Chandra Moskwitz er en legende i veganmatmiljøet og serverer oppskrifter som er enkle, kjappe å lage og veldig, veldig gode. Billig for lommeboken er de også, så hvis vi tenker oss fram til januar så er nok dette en vinner.

Les mer her. 

Chloe’s Kitchen

chloebook


Forfatter: Chloe Coscarelli
Utgitt: 2012
Kjøp den her: Amazon.com

Chloe Coscarelli er en av de få veganske kokebokforfattere som har en klassisk kokkeutdannelse i bakhånd. Hun er kjent i USA som den første veganske vinneren av den populære realityen Cupcake Wars, noe som gir henne troverdighet langt utenfor veganbloggverdenen. Nå har hun laget en kjempefin kokebok med mat til alle sammenhenger. Oppskriftene er beskrivende, tonen er hjelpsom, Chloe er kreativ og praktisk. Bildene er av prosess eller ferdig produkt, og de forteller meg akkurat det jeg vil vite.

Les mer her. 

Vegan Cooking for Carnivores

vegan-cooking-for-carnivores


Forfatter: Roberto Martin, foto: Quentin Bacon
Publisert: 2012
Kjøp den her: Amazon.com

Vegansk mat for de som savner kjøtt, egg og meieriproduktet ? laget av kokken til Ellen DeGeneres og Portia de Rossi.

Oppskriftene i denne boken benytter seg i stor grad av veganske erstatningsprodukter for animalske matvarer, som forskjellige typer kjøtt og ost, og gjør seg derfor best hos veggiser som liker å bruke disse produktene.

Oppskriftene er mange, de er oversiktelige, flott illustrert og kreative. Boken er svært inspirerende, den gir deg lyst til å invitere venner på besøk og imponere de med vegansk mat.

Les mer her

Vegan Yum Yum

Vegan-Yum-Yum


Forfatter: Lauren Ulm
Publisert: 2009
Kjøp den her: Amazon.com

Bloggen veganyumyum.com er en av de høyest elskede veganbloggene der ute, og er kjent for å presentere uformell comfort food på en lettvint måte, med koselig språk og pene bilder. Boken er lik. Innholdet er ikke laget på stort budsjett, alt er laget og fotografert hjemme hos og av forfatteren selv ? Lauren Ulm.

Oppskriftene er veldig pent og innbydende presentert, og de fleste går over flere sider. Både design og foto hjelper med å forsterke leseropplevelsen, spesielt godt liker jeg de forklarende bildene underveis ? blog style.

Les mer her. 

Vegetarbøker

Tibits at home

Tibits-at-hme

Forfatter: Reto, Daniel og Christian Frei
Utgitt: 2012
Kjøp den her: Tibits.ch (NB: Boka er utgitt både på engelsk og tysk. Pass på at du velger rett)

Tibits er en av mine favorittrestauranter i London, og tilbyr hver da en nydelig, frisk og sunn buffet. Nå er endelig kokeboka gitt ut på engelsk, og den byr på 50 lettlagede, moderne vegetarretter som virkelig frister. Tibits bruker svært lite erstatningsprodukter, og de fleste oppskriftene kan lages med varer du finner i en helt ordinær dagligvarebutikk. De aller fleste oppskriftene er veganske, og de andre lar seg lett veganisere.

Designet er lyst og lett, bildene er flotte og oppskriftene er forklart veldig godt. Boken passer veldig godt til foreldre og søsken som ikke er vegetarianere, men som har lyst til å spise mer vegetarisk likevel.


Plenty

plenty

Forfatter: Yotam Ottolenghi
Utgitt: 2010
Kjøt den her: Amazon.co.uk

Plenty er en praktbok fra en av Storbritannias mest elskede kokker. Ottolenghi driver noen fantastiske restauranter i London, han skriver om vegetarmat i avisa og gir ut noen fantastiske bøker. I Plenty holder han det helt vegetarisk, og frister med fantastiske oppskrifter som virkelig imponerer.

Boka inneholder en del spesielle oster som ikke så godt lar seg erstatte vegansk, så denne anbefaler jegspesielt til de som ikke er veganere, selv om boken har veldig mange veganske oppskrifter også.

Pesketarianisk bok

Kjøttfrie dager

Kjøttfrie dager

Forfatter: Yngve Ekern og Hege Ulstein
Utgitt: 2012
Kjøp den her: Haugenbok.no

Ikke bare kokebok, men også klokebok.

Over 184 sider opplyser ekteparet Ulstein og Ekern om de skrekkelige forholdene som står bak det svært mange nordmenn ser på som mat, samtidig som de gir råd og hjelp og herlige oppskrifter på grøntfor som alle kan lage. Såklart jeg skulle ønske at boka var uten fisk, egg og melk, men slik jeg ser det er Kjøttfrie dager den viktigste samlingen tekster som har kommet ut på vår side av etikk- og miljødebatten på veldig lenge.

Les mer her. 

FLERE GAVEIDEER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *