Serinakaker

Årets første sort! 
Å veganisere tørr julebakst er enklere enn en skulle tro! Melk og smør byttes jo enkelt ut med vegetabilske alternativer, men eggene er ikke alltid like selvforklarlige.

Hemmeligheten min er soyayoghurt! En fantastisk ingrediens! Den bidrar både med fuktighet, saftighet og ikke minst som bindemiddel.

Den kan også brukes til å pensle bakst med, men legger igjen litt hvitfarge, så jeg bruker den ikke alltid til det.

Her bruker jeg soyayoghurt for å lage noen nydelige veganske serinakaker. De er sprø utpå, men med en anelse av mykhet inni. Herlig!

Ingredienser til cirka 40 serinakaker: 

  • 150 gram vegansk margarin
  • 250 gram hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 100 gram sukker
  • 2 spiseskjeer soyayoghurt
  • 3 spiseskjeer vann
  • 1 spiseskje potetmel
  • 1 desiliter mandler
  • 1 desiliter perlesukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Skjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp. Rør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.

Del deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i cirka 20 like store biter. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem.

Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.

Bland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene.

Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.

Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en tett boks.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE JULEKAKER FINNER DU HER. 

8 Comments

  1. Hei! Jeg bor et sted med forferdelig dårlig utvalg av veganprodukter, og nå er jeg tom for vegansk smør.. hvordan ville det gått om jeg byttet smøret med olje? (Om det ikke går, utsetter jeg bare bakingen noen dager altså)

    1. Mari Hult

      Jeg vet rett og slett ikke 🙁 Det pleier jo å gå bra, men jeg har aldri prøvd disse med olje selv.

  2. Hei og god jul!
    Tenkte å bake disse ikveld, men fant nettopp ut at jeg ikke har potetmel.. Er det mulig å erstatte med f.eks maizenne eller noe annet haha? 🙂

    1. Mari Hult

      Tror det går helt fint 🙂

  3. Tiril Hubert Svendsen

    Hvor mange blir det av disse?

    1. Mari Hult

      Kan jeg få svare “mange” her…? Det er så lenge siden jeg lagde oppskriften at jeg husker rett og slett ikke. Men husker det ble mer enn én kakeboks 🙂

  4. Hei! Jeg prøvd denne oppskriften og den var flott! Men jeg ville gjerne tipset om at når det bør være salt med i denne oppskriften? 2,7 gram salt, i forhold til 150 gram smør f.eks? 😀

    1. Mari Hult

      Hei! Takk for innspill 🙂 Jeg synes det er litt vanskelig med salt – for alle disse margarinene har ulik mengden :/ Men bra du finner en mengde som passer for deg!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *