vegansk minicalzone oppskrift

Minicalzone med sopp

Små italienske middagspakker. 

Ingredienser: 

  • 1 dobbel porsjon pizzadeig, for eksempel to av denne oppskriften
  • 2 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 chili
  • 300 gram champinjong
  • Noen kvaster oregano
  • Noen kvaster basilikum
  • 4 spiseskjeer olivenolje + ekstra til pensling
  • 2 teskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Hvetemel til utbaking

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Skjær champinjong i små terninger og grovhakk urtene.

Varm opp oljen til medium varme i en panne. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre noen minutter. Tilsett champinjong og la det surre noen minutter til.

Ha i sukker, tomatpuré, næringsgjær og litt paprikapulver, vend alt godt sammen. La det surre i 10 minutter. Smak til med salt.

Ha godt med mel på kjøkkenbenken og velt deigen over på den. Rull den ut til en lang pølse og del opp i 16 like store emner. Kjevle hvert emne ut til en runding med diameter på cirka 10 centimeter.

Ha fyll på midten av hver runding. Pensle kantene med litt vann, vend den ene kanten over til den andre slik at du får en halvmåne-fasong på calzonene og press sammen slik at. Bruk en kniv eller et pizzahjul til å ordne kantene slik at de blir jevne.

Fordel calzonene utover stekebrettene. Pensle med litt olivenolje og dryss litt paprikapulver over.

Stek i ovnen i 15 minutter.

Server minicalzoner varme, gjerne sammen med en god hvitløksdipp.

vegansk minicalzone oppskrift

2 Comments

  1. Enya Donnelly

    Det så utrolig godt ut!
    Jeg har aldri brukt næringsgjær før. Kan det sløyfes/erstattes?

    1. Mari Hult

      Du kan sløyfe det 🙂 Funksjonen her er å gi litt ostesmak til retten.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *