

Indiske samosa
Kjempegod ovnsbakt smårett.
Ingredienser:
- 200 gram hvetemel + ekstra til utbaking
- 100 gram sammalt hvete
- 2 teskjeer salt
- 2 spiseskjeer nøytral olje
- 1,5 desiliter vann
Fyll:
- 600 gram poteter
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 4 spiseskjeer solsikkeolje
- 2 teskjeer fenikkelfrø
- 6 teskjeer sennepsfrø
- 4 teskjeer garam masala
- 4 teskjeer gurkemeie
- 2 teskjeer rød karripasta
- Salt
- 2 desiliter vann + ekstra til pensling
Framgangsmåte:
Bland sammen mel og salt. Hell i olje og vann, og elt deigen godt sammen. Bruk noen minutter på dette ? deigen skal bli veldig smidig.
Ha plastfolie over bollen, og sett deigen til sides i cirka 30 minutter.
Fyll:
Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Kok dem i godt med vann til de er møre, sil av vannet.
Rens og finhakk hvitløk og chili.
Varm opp oljen i en stekepanne. Rist fennikel- og sennepsfrøenei et par minutter. Ha i hvitløk, chili, garam masala og gurkemeie og stek i noen minutter til.Vend forsiktig inn potetene og skru ned varmen. Ha i vannet og la det småkoke noen minutter.
Kjevle deigen ut til et stort kvadrat, prøv å få den bare noen millimeter tykk. Skjær inn i kvadrater på cirka 8*8 centimeter.

Pensle kantene på kvadratene med vann. Legg en spiseskje med fyll i midten.

Brett over deigen fra et hjørne til et annet for å forme triangler. Press kantene sammen med en gaffel, bruk eventuelt et pizza- eller kakehjul til å beskjære kantene slik at det blir pent.
Flytt samosaene forsiktig over på stekebrettene, og bruk eventuell resterende deig og fyll til å lage flere.

Stek i ovnen i cirka 15 minutter, samosaene skal bli gylne og fine på toppen.

Server samosa varme, gjerne med en god chutney eller dipp. Samosaene kan også fryses.
Tips: Samosa kan også friteres.
Denne oppskriften er helt super! Fra nå av vil alle restene våre fra indisk mat lages som disse samosaene. Tusen takk!
Så hyggelig å høre! 🙂