veganske indiske samosa

Indiske samosa

Kjempegod ovnsbakt smårett. 

Ingredienser: 

  • 200 gram hvetemel + ekstra til utbaking
  • 100 gram sammalt hvete
  • 2 teskjeer salt
  • 2 spiseskjeer nøytral olje
  • 1,5 desiliter vann

Fyll: 

  • 600 gram poteter
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 rød chili
  • 4 spiseskjeer solsikkeolje
  • 2 teskjeer fenikkelfrø
  • 6 teskjeer sennepsfrø
  • 4 teskjeer garam masala
  • 4 teskjeer gurkemeie
  • 2 teskjeer rød karripasta
  • Salt
  • 2 desiliter vann + ekstra til pensling

Framgangsmåte: 

Bland sammen mel og salt. Hell i olje og vann, og elt deigen godt sammen. Bruk noen minutter på dette ? deigen skal bli veldig smidig.

Ha plastfolie over bollen, og sett deigen til sides i cirka 30 minutter.

Fyll: 

Forvarm stekeovnen til 190 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.

Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Kok dem i godt med vann til de er møre, sil av vannet.

Rens og finhakk hvitløk og chili.

Varm opp oljen i en stekepanne. Rist fennikel- og sennepsfrøenei et par minutter. Ha i hvitløk, chili, garam masala og gurkemeie og stek i noen minutter til.Vend forsiktig inn potetene og skru ned varmen. Ha i vannet og la det småkoke noen minutter.

Kjevle deigen ut til et stort kvadrat, prøv å få den bare noen millimeter tykk. Skjær inn i kvadrater på cirka 8*8 centimeter.

samosa1

Pensle kantene på kvadratene med vann. Legg en spiseskje med fyll i midten.

samosa2

Brett over deigen fra et hjørne til et annet for å forme triangler. Press kantene sammen med en gaffel, bruk eventuelt et pizza- eller kakehjul til å beskjære kantene slik at det blir pent.

Flytt samosaene forsiktig over på stekebrettene, og bruk eventuell resterende deig og fyll til å lage flere.

samosa3

Stek i ovnen i cirka 15 minutter, samosaene skal bli gylne og fine på toppen.

samosa4

Server samosa varme, gjerne med en god chutney eller dipp. Samosaene kan også fryses.

Tips: Samosa kan også friteres. 

FLERE OPPSKRIFTER FRA INDIA FINNER DU HER. 

2 Comments

  1. Rani Anjum

    Denne oppskriften er helt super! Fra nå av vil alle restene våre fra indisk mat lages som disse samosaene. Tusen takk!

    1. Mari Hult

      Så hyggelig å høre! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *