Nøttebunn med sjokoladekrem

Nøttebunn uten egg? LETT. 

Jeg må innrømme at jeg har tenkt på denne en stund. En nøttebunn som kan dekkes med sjokoladekrem, eller lages som suksesskake, eller kanskje noe snickers-aktig? Hvordan få det til uten egg? Og vet dere hva? Jeg fikk det til på første forsøk.

Hemmeligheten er en ingrediens du får kjøpt i de aller, aller fleste norske dagligvarebutikker, nemlig linfrø. Jeg knuser de selv i kaffekvernen, men du kan også kjøpe ferdig knuste.

Ingredienser til en kake: 

  • 4 spiseskjeer linfrø
  • 10 spiseskjeer varmt vann
  • 150 gram mandelmel (eller mandler kjørt til mel i en kjøkkenmaskin)
  • 150 gram melis

Sjokoladekrem:

  • 200 gram vegansk sjokolade
  • 2 pakker vispbar havrekrem

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 160 grader.Smør og mel en liten til mellomstor springform.

Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha de over i en bolle med varmt vann og la det stå og trekke i et kvarter. Ha i melisen og kjør det hele med en håndvisp, cirka 10 minutter. Du skal få en ganske seig masse. Ha i mandelmel og visp det videre til alt er godt blandet. Ha røren over i formen, glatt den til med en slikkepott.

Bak i 30-35 minutter. Avkjøl i formen før du har bunnen over på et fat.

Sjokoladekrem: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp den sammen med kremen. Ha over kaken rett før servering (kremen fester seg en del om den får stå en stund. Det er fremdeles veldig godt, men akkurat denne kaken er best med en luftig krem.

3 Comments

 1. Marianne Fastvold

  vegansk nøttebunn, sjokoladekake

 2. Hilde Midttømme

  Hei! Denne kaken er i ferd med å bli en favoritt hos oss. Vi må være både glutenfrie og veganske når alle er samlet. Denne gode bunnen passer for alle, og den kan varieres med ulike fyll etter ønske. Helt topp!
  Men jeg synes det er litt vanskelig med målene som du oppgir i spiseskjeer, både linfrø og vann. Kaken blir litt forskjellig hver gang jeg baker den, og jeg mistenker at det har sammenheng med noe unøyaktige mål. Hvor mange gram linfrø og vann er det, hvis du måler opp akkurat som du pleier når du baker den?
  Takk for svar 🙂
  Hilde

  1. Mari Hult

   Hei! Du, denne husker jeg ikke så godt (gammel oppskrift). Skal prøve å få laget den på ny og dobbelsjekke målene 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *