Restaurantanbefaling: Vgango, London

Sandwichkafe midt i boligstrøk, med verdens hyggeligste franskmann bak disken. 

vgango
VGANGO: Savnet en skikkelig god panini som veganer? På Vgango finner du det du vil ha.

Vgango, altså. Jeg leste om den på min favorittlondonblogg, Fat Gay Vegan, og bestemte meg straks for å dra innom på neste London-tur.

Kafeen ligger i Battersea, men ikke vet Battersea Park som jeg tenkte meg. Derfra tok vi buss til Clapham Common, hvor vi igjen endret til en buss vestover. Etter en fem minutters gåtur gjennom et veldig koselig boligstrøk var vi veldig sikre på at Google hadde ledet oss helt feil, men plutselig lå den der – midt mellom eneboliger, audier, et vaskeri og en skole – Vgango.

Franskmannen som jobbet der måtte hjelpe oss å få opp døren, og vi kom inn i det bittelille lokalet. Mesteparten er disk og kjøkken, fire barstoler utgjørspiseavdelingen, og på veggen bak er det kjøleskap, frysedisk og noen hyller som alle er passelig fulle med veganprodukter. Menyen henger øverst på veggen, og i vinduet ser vi et kjøleskap med en enorm sjokoladekake og de karakteristiske cupcakene fra Ms. Cupcake. Interiøret er grønt og lyst, som gir en god følelse selv om det er ganske trangt der inne.

Vi kom raskt i snakk med verdens hyggeligste franskmann som jobbet der, som kunne fortelle at kameraten hans driver vaskeriet som ligger vegg-i-vegg, og siden han var veganer ville han bruke litt av plassen sin på en vegansk kafe. Lokalet ble delt i to, og Vgango ble startet.

Menyen er overraskende stor med tanke på fasilitetene, med både burdere, paninis, bagels, wraps og bakte poteter. I motsetning til de fleste andre veganske kafeer i London benytter Vgango seg flittig av Redwood-produkter, som de bruker i kombinasjoner på både paninis og bagels. De serverer også fersk kaffe, cookies og de nevnte kakene, og kjøleskapet er fullt av økologisk og spennende drikke. Vi bestilte oss hver vår panini. Mannen lot kokken få frie tøyler med fire “fillings”, jeg var litt mer forsiktig og valgte to (som endte opp med å bli fire likevel, siden kompisen bak disken synes det var litt skummelt med bare to slengte han inn pesto pg “kylling” og).

Jeg har alltid vært skeptisk til slike jukseprodukter, både ost og kjøtt, men skal det funke må det nesten være med en franskmann på kjøkkenet. Og gjett hva? Det var godt. Skikkelig godt. Beste paninien jeg noengang har fått, sier den kritiske mannen ved siden av meg, og selv er jeg overakset over hvor godt smakene passer sammen. Jeg spør og graver om hva han har i, og det viser seg at han har testet ostene fra både Redwood og Vegusto med de andre produktene for å finne ut hva som fungerer best. Imponerende, og ekstra kjekt når det fungerer.

Til dessert så vi egentlig for oss å prøve de kjente og kjære cupcakene, men vi blir raskt overtalt til å prøvd sjokoladekaken – uten at vi angrer på det.

? Sjokoladekaken blir bakt av en ung jente, og den får vi mye skryt for. Folk sier at det ikke går an å bake gode, saftige veganske kaker, men det er bare tull. Selv foretrekker jeg banano og kokosmelk i røren, da blir det best.

? Hvordan i alle dager får dere kunder nok til å få det til å gå rundt her, midt i et boligstøk og milevis fra turist-London?

? Vi holder til i et nabolag der en del rike og godt utdanna folk er vegetarianere, så det er mange kunder her. Når folk har utdannelse er de ofte mer klar over hvorfor det er viktig å spise vegetarisk, så dette slår positivt ut for oss. Både barn og lærer på skolene i nærheten stikker også innom for å kjøpe mat, så dette fungerer veldig fint. Nå holder vi på å søke om å få lov å sette opp litt møbler utfor, slik at vi kan ha plass til flere spisegjester om gangen.  

Vgango London

Det er såvidt han kommer på å ta betaling, og måltidet inkludert drikke og kaffe havner på 15 pund. Ikke verst for to personer. Vgango anbefales på det sterkeste – spesielt om du er i nærheten.

Adresse:
39 Webbs Road, Battersea, London, SW11 6RX

[googlemaps https://maps.google.no/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=vgango+london&aq=&sll=61.143235,9.09668&sspn=5.975498,19.753418&ie=UTF8&hq=vgango&hnear=London,+United+Kingdom&ll=51.457481,-0.163073&spn=0.109678,0.077858&t=m&output=embed&w=425&h=350]

Nettside:
vgango.co.uk

Telefon:
+44 (0) 0207 228 0078

Åpningstider:
Mandag-tirsdag, torsdag-lørdag: 7.30-17.00
Onsdag: 7.30-16.00
Søndag stengt

FLERE RESTAURANTANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *