

Rå tomatost
Fasjonabel rå ost med smak av Italia.
Ingredienser:
-
- 8 kirsebærtomater
-
- 1 desiliter utvanna soltørka tomater
-
- 1 bunt basilikum
-
- 1 kvast bladpersille
-
- 1 desiliter pinjekjerner
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- Olivenolje
-
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Cashewbasen gjør du klar dagen før, og smakssetter den rett før du går i gang med resten.
Forvarm stekeovnen til 100 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og ha på tomatene. Bak til de begynner å miste fasongen, dette tar cirka en time.
Finhakk noen av tomatene, samt en kvast basilikum og persillen. Legg ut et ark med plastfolie. Dekk en bred stripe i midten med tomat- og urtebitene. Legg på osten over stripen og rull det hele sammen. Fest det godt i endene.
Kjør resten av tomatene, resten av basilikumen, pinjekjerner og hvitløk til en ganske jevn konsistens i kjøkkenmaskin. Spe på med olivenolje til du får en fin konsistens, smak til med salt og pepper.
Server osten oppskåret med denne soltørkatomat-pestoen samt de bakte kirsebærtomatene.