Rå tomatost

Fasjonabel rå ost med smak av Italia. 

Ingredienser: 

    • 8 kirsebærtomater
    • 1 desiliter utvanna soltørka tomater
    • 1 bunt basilikum
    • 1 kvast bladpersille
    • 1 desiliter pinjekjerner
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • Olivenolje
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Cashewbasen gjør du klar dagen før, og smakssetter den rett før du går i gang med resten.

Forvarm stekeovnen til 100 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og ha på tomatene. Bak til de begynner å miste fasongen, dette tar cirka en time.

Finhakk noen av tomatene, samt en kvast basilikum og persillen. Legg ut et ark med plastfolie. Dekk  en bred stripe i midten med tomat- og urtebitene. Legg på osten over stripen og rull det hele sammen. Fest det godt i endene.

Kjør resten av tomatene, resten av basilikumen, pinjekjerner og hvitløk til en ganske jevn konsistens i kjøkkenmaskin. Spe på med olivenolje til du får en fin konsistens, smak til med salt og pepper.

Server osten oppskåret med denne soltørkatomat-pestoen samt de bakte kirsebærtomatene.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *