Hummus fra Tibits

Kremet hummus med smak av paprika. 

Denne hummusen er fra en av mine favorittrestauranter, nemlig Tibits i London. Den er utrolig god og vanedannende, så jeg anbefaler å lage hele porsjonen og oppbevare eventuelle rester i en lukket boks i kjøleskapet.

Oppskriften krever en god del ingredienser, og jeg anbefaler å lage den over to dager (bløtlegging).

Ingredienser: 

  • 200 gram tørka kikerter*
  • 130 gram valnøtter
  • 1 løk
  • 2 laurbærblad
  • 2-3 nelliker
  • 3 røde paprikaer
  • 0,5 desiliter rapsolje
  • Saften fra en halv sitron
  • 1 spiseskje chiliolje
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • Litt havsalt
  • 1 teskje garam masala
  • 1 teskje spisskummen
  • 1 teskje paprikapulver
  • En bunt persille

*Du kan bruke 400 gram hermetiske kikerter og droppe bløtlegging + koking, men det blir ikke like bra smak, i tillegg er det ikke så miljøvennlig med de der boksene. 

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten. Bløtlegg valnøttene i minst fire timer før du går i gang.

Rens løken og skjær den i fire like deler. Kok opp kikertene i to liter vann, ha i løk, laurbærblad og nelliker, og la det småkoke under lokk i cirka en time – kikertene skal være møre og vel så det. Sil av vannet og kast løk, laurbærblad og nelliker.

Varm opp stekeovnen til 250 grader, ha på grillelement om du har. Vask paprikaene, del de i to og grav ut innmaten. Legg de på et stekebrett eller en rist med skinnet opp og sett midt i ovnen. Stek til skinnet begynner å få mørke flekker, det tar 10-20 minutter. Ta de ut av ovnen, avkjøl i noen minutter og dra av skinnet.

Hell vannet av valnøttene. Ha valnøtter, kikerter, rapsolje og paprika i en kjøkkenmaskin eller blender, og kjør til du har en helt jevn, kremete masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør til det er jevnt. Smak eventuelt til med mer salt, sitronsaft og hvitløk.

Ha over i en skål og server, eller dekk til med plastfolie og oppbevar i kjøleskap.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *