

Pastinakkchips
Kjempegod snacks eller apetittvekker.
Pastinakk er en undervurdert rotgrønnsak, og den passer til det meste! Disse chipsene er gode for seg selv, men de duger også veldig bra som garnityr på både supper og hovedretter.
Ingredienser til en liten skål:
-
- 2 medium eller 1 stor pastinakk
-
- 0,5-5 desiliter rapsolje
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Skrell pastinakkene og skjær dem i tynne skiver enten med en mandolin eller en ostehøvel.
I stekeovn:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle to stekebrett med bakepapir.
Vend pastinakkskivene godt i 0,5 desiliter med olje, la de gjerne ligge noen minutter og marinere. Fordel dem deretter utover de to stekebrettene, de skal helst ikke ligge dobbelt.
Stek ett og ett brett i cirka 10 minutter ? følg godt med slik at chipsene ikke brenner seg.
Avkjøl chips på litt kjøkkenpapir før servering.
I frityr:
Bruk en frityrsteker eller en god varmeledende gryte. Bruk en olje etter smak. Både mais-, solsikke, soya- eller rapsolje tåler temperaturen som passer for å steke pastinakker.
Begynn å steke pastinakkene på 160 grader, øk forsiktig dersom det ikke er nok. Maks temperatur for å steke dem er 180 grader.
Legg flakene forsiktig i den varme oljen. Pass på å ikke steke for mange av gangen. Ta dem opp etter et minutt, da de begynner å bli gylne. Legg dem over på tørkepapir som absorberer oljen, og la dem renne av seg litt.
Etter en liten stund legger du dem oppi frityren igjen, til de får ønsket farge.
Ta flakene opp og tørk av på ny, krydre med salt eller ønsket krydder, og legg i en åpen beholder hvor chipsen får tilgang på masse luft.