Pastinakksuppe

Varmende vintersuppe med gode, norske rotgrønnsaker. 

Ingredienser som forrett til fire porsjoner: 

    • 300 gram pastinakk
    • 200 gram potet
    • 6 desiliter grønnsakskraft
    • 1 desiliter matfløte av soya
    • Salt og pepper
    • Eventuelt 4 rundstykker til servering

Framgangsmåte: 

Skrell pastinakker og poteter og skjær dem opp i mindre biter.

Kok opp grønnsakskraft og soyafløte i en gryte. Ha i pastinakk- og potetbitene, skru ned varmen, ha på lokk og la det hele småkoke til bitene er møre, det tar cirka 15 minutter (avhengig av størrelsen på bitene). Kjør det hele jevnt i en kjøkkenmaskin/blender (forsiktig så du ikke brenner deg!) eller med en stavmikser.

Skjær av topp”lokket” på rundstykkene, og dra ut mesteparten av innmaten. Øs suppen over i “skålene”, og server med en gang, gjerne toppet med en persillekvast.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *