Browniekake

Tre lag med perfeksjon: Brownies, kremostfyll og sjokolademousse. 

Dette er en utrolig god kake, og den er genial å servere til skeptiske ikke-veganere, og alle som ikke trodde du kunne bake uten egg og melk.

Brownien faller litt sammen i midten etter steking og fungerer som en grop for de to øverste lagene, som ligger litt tynt mot kanten.

Denne kaken kan også serveres som dessert.

Ingredienser til én kake: 

  • 0,9 desiliter soyamelk
  • 0,5 spiseskje eplecidereddik
  • 0,9 desiliter solsikkeolje
  • 2 desiliter sukker
  • 2,5 desiliter hvetemel
  • 0,6 desiliter kakaopulver
  • 0,5 teskje natron
  • 0,5 teskje salt
  • Noen dråper vaniljeestrakt
  • 100 gram vegansk sjokolade

Kremostlag: 

  • 1 pakke vispbar havrekrem
  • 2,5 desiliter melis
  • 1 pakke vegansk kremost naturelle

Sjokolademousse: 

  • 300 gram vegansk kokesjokolade
  • 1 pakke silketofu (ca 350 gram)
  • 0,5 desiliter soyamelk, helst med sjokoladesmak
  • Noen spiseskjeer lønnesirup
  • 1 spiseskje kakaopulver
  • 1 teskje vaniljesukker

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle siler du  hvetemel, kakaopulver, natron og salt. Visp raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 30 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

Avkjøl kaken før du fortsetter monteringen.

Kremostlag: 

Visp fløte og melis stivt. Ha deretter i kremosten, og visp til du ikke har flere klumper. Fordel kremen over kakebunnen og sett kaldt.

Sjokolademousse: 

Smelt sjokoladen i vannbad.

Ha silketofu, soyamelk, lønnesirup, kakaopulver og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin. Kjør til du har en jevn masse. Ha over den smelta sjokoladen, bruk en slikkepott for å få med deg alt. Kjør til du igjen har en jevn masse. Pass på at moussen er ved romtemperatur, fordel den deretter over kremostlaget. Sett kaken kaldt fram til servering.

1 Comment

  1. Kan man lage uten silketofu?
    Er ikke så lett å få tak i her i nord:/

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *