Saftig eplekake

En sikker vinner. 

Hvordan får du denne så saftig uten egg og smør? er den vanlige reaksjonen når jeg serverer denne kaken. Og gang på gang svarer jeg: Du trenger ikke egg og smør for å bake. Det er bare tull! Her har vi en fantastisk kombinasjon av kikermel og soyayoghurt, som er favoritten min i baking for tiden. Saftig og godt, og kaken holder seg fint sammen.

Ingredienser: 

    • 4,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje kanel 
    • 1 desiliter soyayoghurt
    • 3 skjeer rapsolje
    • 2 desiliter soyamelk

Smuldretopp: 

    • 4 epler
    • 2 desiliter hvetemel
    • 3 spiseskjeer sukker
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • Eventuelt litt soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle en mellomstor ildfast form med bakepapir.

Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen.

Hell røren over i kakeformen.

Smuldretopp: 

Skjær eplene i skiver. Skrell dem først om du vil, jeg pleier å droppe det til hverdags, men skreller eplene om kaken er til fest.

Legg eplebitene fint utover røren.

Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.

Fordel smuldredeigen på toppen av kaken.

Stek kaken i 35-40 minutter. Sjekk om den er ferdig ved å stikke inn en trepinne, for så å se om den er tørr etter at du tar den ut. Er den tørr er kaken klar.

Avkjøl kaken en liten stund i formen. Server gjerne mens den fortsatt er lunken, sammen med pisket plantekrem eller -is er den helt fantastisk.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *