

Bananostekake
Banan er fantastisk i kaker!
Banan er jeg veldig glad i å bruke i bakst, da det i tillegg til den gode smaken bidrar som bindemiddel og med saftighet (er det et ord?). Denne kaken er rett og slett kjempegod, og den smaker kanskje best en dag og to etter baking.
Ingredienser til én kake:
-
- 250 gram veganske havrekjeks
-
- 100 gram vegansk margarin
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1 teskje kanel
Ostefyll:
-
- 4 godt modne bananer
-
- 2 bokser vegansk kremost naturell (jeg pleier å bruke Tofutti sin)
-
- 1,5 desiliter sukker
-
- 1 teskje kanel
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- Litt salt
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter.
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Smelt margarinen og ha den i. Smak til med sukker og kanel. Press kjeksblandingen ut i bunnen på springformen.
Ostefyll:
Skrell bananene og ha de i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med resten av ingrediensene. Kjør på høy hastighet til det er en slett masse, dette går ganske kjapt.
Hell fyllet over i springformen, bruk en slikkepott til å få med alt. Bak i 10 minutter, skru deretter ned ovnen til 175 grader og bak i 30-40 minutter til. Kjør på med trepinnetest for å sjekke om kaken er ferdig. Avkjøl kaken en times tid på kjøkkenbenken, sett den deretter kaldt fram til servering, den trenger noen timer på å sette seg skikkelig. Kaken er om mulig enda bedre dagen etter baking.
Laget denne i går – og servert på jobben i dag. Folk gikk av hengsla! 🙂 Lagde den med glutenfrie marie-kjeks som bunn.
Men lurte på en ting; Min kake ble veldig brun (av bananene regner jeg med). Ville det hjulpet litt med litt sitron i kanskje?
Jeg tok også bare 1 dl sukker – og den var skikkelig søt og god allikevel:)
Super snask på en etterlengtet fredag dette!
Så hyggelig 🙂 Aner ikke ang sitron og brunfarge. Men så bra den smakte 😀