Pasta med gresskarkrem

Gresskar er perfekt til kremete sauser!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter cashewnøtter
    • 0,5 flaskegresskar/butternut squash
    • 200 gram tørka penne eller annen pasta
    • 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
    • 1 hvitløksfedd
    • 4 spiseskjeer næringsgjær
    • 2 spiseskjeer tahini
    • 1 spiseskje dijonsennep
    • 1 spiseskje soyasaus
    • 1 teskje røkt paprikapulver
    • 1 teskje gnidd, tørket salvie, eventuelt et blad som du gnir mellom fingrene
    • Litt sitronsaft
    • Salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg cashewnøttene i minst to timer på forhånd. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Snitt gresskaret i to på langs, ta ut kjernene hvis du bruker den delen av gresskaret. Del hver bit i t cirka like store deler. Legg bitene over på stekebrettet, skallet skal peke opp. Bak i cirka 45 minutter, til du kan kjenne at innmaten er mørt med en gaffel.

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Grav innmaten ut av gresskarbitene.  Ha innmaten over i en kjøkkenmaskin. Ha i cashewnøtter, grønnsakskraft, hvitløk, næringsgjær, tahini, dijonsennep, soyasaus, røkt paprikapulver og salvie og kjør det hele til du har en jevn og fin saus. Smak til med sitronsaft og salt.

Sil vannet av pastaen og ha sausen over i gryten. Vend den inn i pastaen og rør forsiktig til sausen er varm og fin. Server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *