

Pasta med gresskarkrem
Gresskar er perfekt til kremete sauser!
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 desiliter cashewnøtter
-
- 0,5 flaskegresskar/butternut squash
-
- 200 gram tørka penne eller annen pasta
-
- 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
-
- 1 hvitløksfedd
-
- 4 spiseskjeer næringsgjær
-
- 2 spiseskjeer tahini
-
- 1 spiseskje dijonsennep
-
- 1 spiseskje soyasaus
-
- 1 teskje røkt paprikapulver
-
- 1 teskje gnidd, tørket salvie, eventuelt et blad som du gnir mellom fingrene
-
- Litt sitronsaft
-
- Salt
Framgangsmåte:
Bløtlegg cashewnøttene i minst to timer på forhånd. Sil av vannet.
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Snitt gresskaret i to på langs, ta ut kjernene hvis du bruker den delen av gresskaret. Del hver bit i t cirka like store deler. Legg bitene over på stekebrettet, skallet skal peke opp. Bak i cirka 45 minutter, til du kan kjenne at innmaten er mørt med en gaffel.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Grav innmaten ut av gresskarbitene. Ha innmaten over i en kjøkkenmaskin. Ha i cashewnøtter, grønnsakskraft, hvitløk, næringsgjær, tahini, dijonsennep, soyasaus, røkt paprikapulver og salvie og kjør det hele til du har en jevn og fin saus. Smak til med sitronsaft og salt.
Sil vannet av pastaen og ha sausen over i gryten. Vend den inn i pastaen og rør forsiktig til sausen er varm og fin. Server med en gang.