Foccacia med basilikum og soltørka tomat

Smakfull eltefri focaccia. 

Ingredienser til ett brød: 

  • 500 gram hvetemel
  • 0,25 teskje tørrgjær
  • 1,5 teskje salt
  • 4 desiliter vann
  • 5 soltørka tomater
  • 4 kvaster basilikum
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 desiliter olivenolje
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner
  • Havsalt

Framgangsmåte: 

Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.

Finhakk basilikum og hvitløk.

Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.

Dytt tomatbiter, basilikum og hvitløk ned i deigen. Hell over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned tomatbiteneheller. Til slutt drysser du pinjekjerner og havsalt over brødet.

Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.

Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.

foccacia

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *