

Foccacia med basilikum og soltørka tomat
Smakfull eltefri focaccia.
Ingredienser til ett brød:
- 500 gram hvetemel
- 0,25 teskje tørrgjær
- 1,5 teskje salt
- 4 desiliter vann
- 5 soltørka tomater
- 4 kvaster basilikum
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 desiliter olivenolje
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
- Havsalt
Framgangsmåte:
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en medium stor ildfast form med bakepapir. Lengde på 20 til 25 centimeter er fint. Skjær tomatene i ganske små biter og bløtlegg dem om de ikke er bløtlagte fra før.
Finhakk basilikum og hvitløk.
Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut så godt du kan.

Dytt tomatbiter, basilikum og hvitløk ned i deigen. Hell over olivenolje og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen slik at oljen sprer seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned tomatbiteneheller. Til slutt drysser du pinjekjerner og havsalt over brødet.
Bak brødet i 25-30 minutter, det skal være gyllent og fint på toppen.
Avkjøl focacciaen litt før du skjærer i den.
