Høstquinoa

Varmende og sunt med sopp og rosenkål. 

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 desiliter quinoa
  • 1 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 aromasopp
  • 8 rosenkål
  • Olje til steking
  • 3 desiliter grønnsakskraft
  • Eventuelt litt salt
  • Rosepepper til servering

Framgangsmåte: 

Ha quinoa i en finkornet sil og vask godt i kaldt vann. La den stå slik at vannet renner av.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær aromasopp i små terninger. Ta de ytterste bladene av rosenkålen og skjær knollen i fire biter. Skjær gjennom stilkfestet slik at rosenkålen ikke faller fra hverandre under koking.

Varm olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, la det surre noen minutter før du har i sopp. Etter et par minutter til har du i rosenkål. Surr det hele i noen minutter til før du har i vasket quinoa og grønnsakskraft. La det koke opp, ha på lokket, skru ned varmen og la det hele småkoke i 20-25 minutter til all væsken er absorbert. Spe eventuelt med litt mer grønnsakskraft om quinoaen ikke er mør nok.

Smak til med salt og dryss rosepepper over før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *