

Høstquinoa
Varmende og sunt med sopp og rosenkål.
Ingredienser til to porsjoner:
- 2 desiliter quinoa
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 4 aromasopp
- 8 rosenkål
- Olje til steking
- 3 desiliter grønnsakskraft
- Eventuelt litt salt
- Rosepepper til servering
Framgangsmåte:
Ha quinoa i en finkornet sil og vask godt i kaldt vann. La den stå slik at vannet renner av.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær aromasopp i små terninger. Ta de ytterste bladene av rosenkålen og skjær knollen i fire biter. Skjær gjennom stilkfestet slik at rosenkålen ikke faller fra hverandre under koking.
Varm olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk, la det surre noen minutter før du har i sopp. Etter et par minutter til har du i rosenkål. Surr det hele i noen minutter til før du har i vasket quinoa og grønnsakskraft. La det koke opp, ha på lokket, skru ned varmen og la det hele småkoke i 20-25 minutter til all væsken er absorbert. Spe eventuelt med litt mer grønnsakskraft om quinoaen ikke er mør nok.
Smak til med salt og dryss rosepepper over før servering.