

Gresskar masala
Lettvint indisk rett i smakfull tomatsaus.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 500 gram gresskar
-
- 1 sjalottløk
-
- 0,5 kinesisk hvitløk
-
- 2 centimeter ingefær
-
- 0,5 rød chili
-
- Olje til steking
-
- 1 teskje tørket koriander
-
- 1 teskje spisskummen
-
- 1 teskje garam masala
-
- 1 teskje gurkemeie
-
- 1 boks knuste tomater (cirka 3,3 desiliter)
-
- 5 desiliter vann
-
- Salt
-
- Eventuelt ris og papadums til servering
Framgangsmåte:
Rens gresskar og skjær det opp i terninger med lengde på 1,5-2 centimeter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili.
Varm opp olje i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk ingefær og chili. og la det hele surre godt under jevnlig omrøring. Ha i koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie og la det surre noen minutter til,
Ha i gresskarbiter, tomater og vann, og la det hele koke opp. Ta på lokket, skru ned varmen og la det hele småkoke til gresskarbitene er møre – dette tar cirka 10 minutter, kanskje litt mer. Smak til med salt og server rykende varmt, gjerne sammen med ris og papadums.
Advert
Advert