Gresskar masala

Lettvint indisk rett i smakfull tomatsaus. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 500 gram gresskar
    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 2 centimeter ingefær
    • 0,5 rød chili
    • Olje til steking
    • 1 teskje tørket koriander
    • 1 teskje spisskummen
    • 1 teskje garam masala
    • 1 teskje gurkemeie
    • 1 boks knuste tomater (cirka 3,3 desiliter)
    • 5 desiliter vann
    • Salt
    • Eventuelt ris og papadums til servering

Framgangsmåte: 

Rens gresskar og skjær det opp i terninger med lengde på 1,5-2 centimeter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili.

Varm opp olje i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk ingefær og chili. og la det hele surre godt under jevnlig omrøring. Ha i koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie og la det surre noen minutter til,

Ha i gresskarbiter, tomater og vann, og la det hele koke opp. Ta på lokket, skru ned varmen og la det hele småkoke til gresskarbitene er møre – dette tar cirka 10 minutter, kanskje litt mer. Smak til med salt og server rykende varmt, gjerne sammen med ris og papadums.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *