

Indiske poteter
Smakfullt tilbehør til indisk mat.
Når jeg lager indisk mat hjemme, noe som skjer ganske ofte, så pleier jeg aldri nøye meg med en rett. Disse potetene er typisk “den andre retten”, og de forsvinner alltid raskt fra bordet.
Dersom du har godt tid så lar du de ligge i marinaden i noen timer, potetene smaker enda litt bedre da.
Ingredienser:
-
- 8 mandelpoteter eller andre små poteter
-
- 2 desiliter soyayoghurt naturell
-
- 1 tesekje garam masala
-
- 0,5 teskje ingefær
-
- 1 teskje chilipulver
-
- 1 teskje korianderpulver
-
- Litt salt
-
- Olje
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Vask potetene og skjær dem i skiver. Kok de møre. Sil av vannet.
Bland sammen soyayoghurt, garam masala, ingefær, chilipulcer, korianderpulver og salt. Vend potetene forsiktig inn i marinaden og la det stå i en halvtime og marinere.
Forvarm stekeovnen til 180 grader og smør inn en ildfast form med olje. Ha potetene over i formen, fordel de godt utover. Bak i cirka 25 minutter og server potetene med en gang.