Søndagsrundstykker

Sett deigen kvelden i forveien og du får nydelige rundstykker til frokost. 

Ingredienser til åtte rundstykker: 

    • 600 gram hvetemel
    • 0,25 teskje tørrgjær
    • 1,5 teskje salt
    • 4 desiliter vann
    • Valmuefrø

Framgangsmåte: 

Rør sammen 500 gram hvetemel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører, til du har en fast, men klissete, deig. Dekk til bollen og la deigen heve på kjøkkenbenken i 12 til 18 timer.

Dekk et stekebrett med bakepapir.

Velt deigen over på brettet og brett resten av melet inn i den til den ikke er klissete lenger.

Bruk et pizzahjul eller en god kniv til å dele deigen inn i åtte like store emner. Form dem kjapt til rundstykke-fasong (de trenger ikke være så fine, det er litt av sjarmen), og fordel dem utover på brettet.

Dekk til og la etterheve en times tid mens du forvarmer stekeovnen til 220 grader.

Pensle rundstykkene med vann og dryss over valmuefrø.

Bak rundstykkene i cirka 20 minutter, til de blir gylne og fine.


Avkjøl på rist, og server helst mens de fremdeles er lune.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *