Langtidshevet pizzadeig

Litt lenger hevetid = Bedre pizza helt uten gjærsmak. 

Jump to Recipe

Fordelen med å lese andre blogger foruten veganblogger er at det ofte dukker opp noen veldig gode tips på veien. Kaldheving av pizzadeig (deig som hever lenge på et kaldt sted istedenfor kort på et varmt sted) har jeg lært på Mona’s kjøkkenskriverier – en kjempefin blogg for deg som er glad i god mat laget fra bunnen.

Falafelpizza1.jpg

Det beste med denne oppskriften er at den trenger ikke heve lenge-lenge heller. Setter du av minst tre timer så lager du veldig god pizzadeig. På en fredagskveld betyr dette å sette deigen rett etter du kommer hjem fra jobb for pizza på kvelden, eller at du setter deigen på kvelden for pizza på lørdagen. Desto lenger deigen hever desto mindre gjær trenger du, denne oppskriften er beregnet for tre-fire timer med heving, hever den 10 timer eller mer reduserer du til en halv teskje tørrgjær.

Denne oppskriften er min faste pizzaoppskrift og den passer med alt av fyll. Bunnen blir skikkelig sprø og god, og den tåler godt vekten av mye fyll. Alle blir imponert av denne, rett og slett.

Langtidshevet pizzadeig

Denne deigen gir deg knallgod pizza - hver eneste gang!
Prep Time 10 mins
Cook Time 20 mins
Heving (se kommentarer) 4 hrs
Total Time 4 hrs 30 mins
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 1 stor pizza

Ingredients
  

 • 350 g hvetemel
 • 1 ts salt
 • 1 ts tørrgjær se kommentar under
 • 2 ss olivenolje
 • 2,5 dl vann

Instructions
 

 • Ha alle ingrediensene i en bolle og elt de godt sammen til en deig. Bruk kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekroker om du har, da tar det cirka fem minutter å få en god deig.

 • Dekk bollen til med et håndkle og la den stå til heving i et vanlig oppholdsrom, eventuelt et rom der temperaturen er litt lavere enn normalt.

 • La deigen heve i tre-fire timer eller mer (avhengig av gjærmengden – se kommentar under).

 • Før utbaking forvarmer du stekeovnen til 250 grader og kler et stekebrett med bakepapir. Ha deigen over på brettet, hell litt olivenolje på toppen og trykk den ut til du har ønsket størrelse og tykkelse.

 • Topp deigen med det du foretrekker og stek pizzaen i 14-18 minutter, til den er fin og gyllen i kantene.

Notes

Desto lenger deigen hever desto mindre gjær trenger du, denne oppskriften er beregnet for tre-fire timer med heving, hever den 10 timer eller mer reduserer du til en halv teskje tørrgjær.
Keyword pizza
Tacopizza-med-falafel.jpg

4 Comments

 1. Hei. Hva er fyllet du har på denne pizzaen? Jeg tåler gjær og gluten dårlig,så jeg gleder meg til å prøve denne når deigen er ferdighevet.

 2. Marie Kristine

  Hei! Tror du jeg kan bruke grovt mel, for eksempel en blanding av Fibra fullkornsmel og havremel? Takk for svar 🙂

  1. Mari Hult

   Vil tro det skal gå helt fint ja 🙂 Krysser fingrene 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating