Gresskarmuffins

Nydelige med karamell- eller tranebærsaus!
Her får du en oppskrift på amerikanske gresskarmuffins som smaker både av Thanksgiving og jul!

Disse muffinsene baker jeg direkte i et godt smørt muffinsbrett, men det går selvsagt også an å bruke vanlige muffinsformer.

Ingredienser til 12 muffins: 

    • 4,5 desiliter hvetemel
    • 2 desiliter sukker
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje kanel
    • 1 teskje malt ingefær
    • 0,5 teskje allehånde
    • 0,5 teskje malt nellik
    • 3 desiliter gresskarpuré, enten hermetisk eller hjemmelaget
    • 1,5 desiliter soyamelk
    • 1 desiliter nøytral olje
    • 2 spiseskjeer lys sirup

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni et muffinsbrett godt inn med olje.

Sikt de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Visp sammen de våte i en mindre bolle. Hell de over i de tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.

Fordel røren utover i 12 muffinsformer på brettet ditt. Bruk eventuelt vanlige papirformer. Det gjør ingenting om formene nesten blir fulle, da får du muffins med fin topp på.

Bak i 20 minutter. Bruk trepinnetesten. Er trepinnen fuktig baker du kakene i fem minutter til.

Muffinsene avkjøles i brettet. Når de er lunkne er de greie og få opp av brettet, det går enda lettere når de er helt kalde. Bruk eventuelt en kniv for å lirke dem opp.

Gresskarmuffins smaker kjempegodt med karamellsaus eller tranebærsaus.

5 Comments

  1. Nenne Søyland

    Hei Mari! Lurer på om jeg kan bruke innmaten av gresskaret på samme måte som man bruker pureen i denne oppskriften? Vil jo gjerne beholde selve “karet” (?) til å lage lykt 😉

    1. Mari Hult

      Er bare å bruke innmaten, bare kok den først til den blir helt myk 🙂

      1. Nenne Søyland

        Takk for svar 🙂

  2. Hei! Funker disse med en annen melk enn soya også? Har skjønt at soyamelk har visse egenskaper det er vanskelig å erstatte, men jeg tåler ikke soya, så er på jakt etter noe som funker istedenfor!

    1. Mari Hult

      I muffins fungerer det bra med alle typer. Poenget er væskemengden egentlig, selv om jeg synes at fyldige plantemelker som soya og kokos er bedre enn f.eks. rismelk og vann.

Leave a Reply to Nenne Søyland Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *