

Gresskarmuffins
Nydelige med karamell- eller tranebærsaus!
Her får du en oppskrift på amerikanske gresskarmuffins som smaker både av Thanksgiving og jul!
Disse muffinsene baker jeg direkte i et godt smørt muffinsbrett, men det går selvsagt også an å bruke vanlige muffinsformer.
Ingredienser til 12 muffins:
-
- 4,5 desiliter hvetemel
-
- 2 desiliter sukker
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje kanel
-
- 1 teskje malt ingefær
-
- 0,5 teskje allehånde
-
- 0,5 teskje malt nellik
-
- 3 desiliter gresskarpuré, enten hermetisk eller hjemmelaget
-
- 1,5 desiliter soyamelk
-
- 1 desiliter nøytral olje
-
- 2 spiseskjeer lys sirup
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Gni et muffinsbrett godt inn med olje.
Sikt de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Visp sammen de våte i en mindre bolle. Hell de over i de tørre, og visp det hele raskt og kraftig sammen.
Fordel røren utover i 12 muffinsformer på brettet ditt. Bruk eventuelt vanlige papirformer. Det gjør ingenting om formene nesten blir fulle, da får du muffins med fin topp på.
Bak i 20 minutter. Bruk trepinnetesten. Er trepinnen fuktig baker du kakene i fem minutter til.
Muffinsene avkjøles i brettet. Når de er lunkne er de greie og få opp av brettet, det går enda lettere når de er helt kalde. Bruk eventuelt en kniv for å lirke dem opp.
Gresskarmuffins smaker kjempegodt med karamellsaus eller tranebærsaus.
Hei Mari! Lurer på om jeg kan bruke innmaten av gresskaret på samme måte som man bruker pureen i denne oppskriften? Vil jo gjerne beholde selve “karet” (?) til å lage lykt 😉
Er bare å bruke innmaten, bare kok den først til den blir helt myk 🙂
Takk for svar 🙂
Hei! Funker disse med en annen melk enn soya også? Har skjønt at soyamelk har visse egenskaper det er vanskelig å erstatte, men jeg tåler ikke soya, så er på jakt etter noe som funker istedenfor!
I muffins fungerer det bra med alle typer. Poenget er væskemengden egentlig, selv om jeg synes at fyldige plantemelker som soya og kokos er bedre enn f.eks. rismelk og vann.