

Potetsuppe i brødbolle
Varmende vintersuppe.
Brødboller er genialt til kremete supper. Det ser kult ut på spisebordet, og det bidrar med litt ekstra tykkelse og smak til suppen. I tillegg kan du gjøre som min lure mann når du er ferdig med suppen; nemlig å spise opp brødet.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 1 vårløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 1 sjalottløk
-
- Olivenolje til steking
-
- 500 gram poteter
-
- 6 desiliter grønnsakskraft
-
- 1 desiliter matfløte av soya
-
- Salt og pepper
-
- Eventuelt brød til serveringsbolle
-
- Persille til servering
-
- Eventuelt litt soyarømme
Framgangsmåte:
Finhakk det hvite på vårløken. Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk.
Varm opp oljen i en gryte. Ha i vårløk, hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter.
Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Ha over i gryten, hell på grønnsakskraft og soyafløte og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokket, og la det hele småkoke til potetbitene er møre, dette tar 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på de og potetsorten.
Kjør suppen jevn i en blender (forsiktig så du ikke brenner deg) eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Server suppen i en brødbolle om du vil (det er bare å grave ut en del av innmaten fra et rundt brød, eventuelt en endeseksjon av et vanlig brød), og ha i litt persille og eventuelt litt soyarømme.