Potetsuppe i brødbolle

Varmende vintersuppe. 
Brødboller er genialt til kremete supper. Det ser kult ut på spisebordet, og det bidrar med litt ekstra tykkelse og smak til suppen. I tillegg kan du gjøre som min lure mann når du er ferdig med suppen; nemlig å spise opp brødet.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 vårløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 sjalottløk
    • Olivenolje til steking
    • 500 gram poteter
    • 6 desiliter grønnsakskraft
    • 1 desiliter matfløte av soya
    • Salt og pepper
    • Eventuelt brød til serveringsbolle
    • Persille til servering
    • Eventuelt litt soyarømme

Framgangsmåte: 

Finhakk det hvite på vårløken. Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk.

Varm opp oljen i en gryte. Ha i vårløk, hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter.

Skrell potetene og skjær de i litt mindre biter. Ha over i gryten, hell på grønnsakskraft og soyafløte og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokket, og la det hele småkoke til potetbitene er møre, dette tar 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på de og potetsorten.

Kjør suppen jevn i en blender (forsiktig så du ikke brenner deg) eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server suppen i en brødbolle om du vil (det er bare å grave ut en del av innmaten fra et rundt brød, eventuelt en endeseksjon av et vanlig brød), og ha i litt persille og eventuelt litt soyarømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *