Gresskarkake

Saftig kake med kremostglasur. Ingredienser: 

  • 1 desiliter soyamelk 
  • 1 teskje eplesidereddik
  • 1 desiliter gresskarpuré
  • 1 desiliter nøytral olje
  • 3 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje natron
  • 1 desiliter hvitt sukker
  • 1 desiliter brunt sukker
  • 1 teskje kanel
  • 0.5 teskje ingefær
  • 0,5 teskje muskat
  • 0,5 teskje salt
  • 1 teskje vaniljesukker

Kremostglasur: 

  • 50 gram vegansk margarin
  • 50 gram vegansk kremost naturell
  • 2 desiliter melis

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør og mel en kakeform med diameter på 20 eller 22 centimeter.

Visp sammen melk og eddik i en liten bolle. La det stå i noen minutter. Rør deretter inn gresskarpuré og olje.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en større bolle. Hell i det våte, og visp alt raskt sammen.Tilsett mer melk om det blir for tørt.

Hell røren over i formen og bak i cirka 25 minutter, til kaken består trepinnetesten.

Avkjøl helt før du begynner med pyntingen.

Kremostglasur:

Kjør margarin og kremost glatt i en kjøkkenmaskin. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.

Smør kremen fint over kaken. Oppbevar kaldt før servering.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *