vegansk tomatsuppe oppskrift

Tomatsuppe med røkt smak

Høstsuppe med friske urter. 

En liten teskje røkt paprikapulver gir denne nydelige tomatsuppen litt ekstra dybde, og den passer virkelig perfekt på kalde høstkvelder.

Suppen lager du på under en halvtime, og på samme tid kan du også lage hjemmebakt suppebrød.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 1 sjalottløk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 kvaster basilikum
  • 2 kvaster oregano
  • 2 kvaster timian
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje røkt paprikapulver
  • 1 boks knuste tomater (cirka 3,3 desiliter)
  • 4 desiliter grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

Finhakk sjalottløk, hvitløk, basilikum, oregano og timian. Varm opp oljen til medium varme i en gryte og tilsett løk og urter. La det surre i noen minutter før du tilsetter røkt paprikapulver.

Rør inn tomater og grønnsakskraft og la det koke opp. La suppen småputre i 15-20 minutter, lenger om du har tid til å vente. Servér rykende varm, gjerne sammen med hjemmelaget suppebrød.

tomatsuppe1

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *