Kokebok: Vegan Cooking for Carnivores

Vegansk mat for de som savner kjøtt, egg og meieriproduktet – laget av kokken til Ellen DeGeneres og Portia de Rossi. 

Vegan cooking for carnivores
KOKEBOK: Dette er kokeboken for veganere som savner animalske produkter.

Savner du ikke-vegansk mat, og elsker å benytte ferdigprodukter fra kjøledisk, frysedisk og internett, da er dette boken for deg.

Vegan Cooking for Carnivores har over hundre oppskrifter fra kokken som har laget vegansk mat til Ellen DeGeneres og Portia de Rossi i flere år nå, Roberto Martin. Han er selv vokst opp i en meksikansk-amerikansk familie på femten personer, og stilen hans er klart inspirert av den meksikanske bakgrunnen.

prøv selv
“FRIED CHICKEN”: Oppskrift fra boka.

Oppskriftene i boken er som nevnt tidligere mange, de er oversiktelige, flott illustrert og kreative. Boken er svært inspirerende, den gir deg lyst til å invitere venner på besøk og imponere de med vegansk mat.

I design og spesielt foto minner Vegan Cooking for Carnivores meg veldig om Yotam Ottolenghis kokebøker, i språk er forfatteren også vennlig, forklarende og ærlig. Små anekdoter om livet som kokk for Portia og Ellen hjelper også på helhetsinntrykket, uten at det blir skryting av det. Har bruker også familien sin flittig, både i historier, bilder og som medskapere av oppskrifter.

Problemet mitt med denne boken er, foruten alt av halvfabrikata som inngår i oppskriftene, selve holdningen til kokken. I forordet skriver Portia de Rossi: Roberto taught me that the key to making good food vegan is substitution…you can enjoy all your favorite foods and never feel deprived.

For meg er dette bare tull og tøys. Jeg mener at vegansk mat ikke handler om å bytte ut ett og ett animalsk produkt med en vegansk substitutt, da sier det seg jo selv at maten bare blir en blek kopi av det andre spiser.

Roberto Martin byr på mye godt, og deler flittig på triks og teknikker, men jeg klarer ikke å slutte å tenke på hvordan boken hadde blitt hvis han heller hadde fråtses i grønnsaker, frukt, korn, belgfrukter og alt det andre naturen gir oss? De kokkene som får til det lager bøker som jeg vil kjøpe.

Vegan Cooking for Carnivores fås kjøpt fra Amazon for cirka 16 dollar. 

Fakta: 

Tittel: Vegan Cooking for Carnivores: Over 125 Recipes So Tasty You Won’t Miss the Meat
Forfatter: Roberto Martin, foto: Quentin Bacon
Publisert: 2012

FLERE KOKEBOKANBEFALINGER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *