Gresskarvafler

Disse vaflene passer både til frokost, lunsj og kvelds. 

Ingredienser: 

    • 1 spiseskjer malte linfrø
    • 2,5 spiseskjeer varmt vann
    • 2 spiseskjeer vegansk margarin
    • 1,5 desiliter soya- eller mandelmelk
    • 1,5 desiliter gresskarpuré (hermetisk eller hjemmelaget)
    • 2 spiseskjeer brunt sukker
    • 2 desiliter polentamel
    • 0,5 desiliter hvetemel
    • 1 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje kanel
    • 0,5 teskje nellik
    • 0,5 teskje ingefær
    • Olje eller vegansk margarin til steking
    • Vegansk margarin og lønnesirup til servering

Framgangsmåte:

Bland sammen linfrø og vann i en liten skål, la det stå i fem minutter og trekke.

Smelt margarinen.

Visp sammen linfrøblanding, smeltet margarin, soyamelk, gresskarpuré og brunt sukker i en bolle. Må opp polentamel, hvetemel, bakepulver, kanel, nellik og ingefær og ha i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. La røren svelle i 15 minutter før du begynner å steke vafler.

Stek vafler etter anvisninger fra vaffeljernprodusenten.

Server de varme eller lune sammen med vegansk margarin og lønnesirup.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *