

Gresskarvafler
Disse vaflene passer både til frokost, lunsj og kvelds.
Ingredienser:
-
- 1 spiseskjer malte linfrø
-
- 2,5 spiseskjeer varmt vann
-
- 2 spiseskjeer vegansk margarin
-
- 1,5 desiliter soya- eller mandelmelk
-
- 1,5 desiliter gresskarpuré (hermetisk eller hjemmelaget)
-
- 2 spiseskjeer brunt sukker
-
- 2 desiliter polentamel
-
- 0,5 desiliter hvetemel
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje kanel
-
- 0,5 teskje nellik
-
- 0,5 teskje ingefær
-
- Olje eller vegansk margarin til steking
-
- Vegansk margarin og lønnesirup til servering
Framgangsmåte:
Bland sammen linfrø og vann i en liten skål, la det stå i fem minutter og trekke.
Smelt margarinen.
Visp sammen linfrøblanding, smeltet margarin, soyamelk, gresskarpuré og brunt sukker i en bolle. Må opp polentamel, hvetemel, bakepulver, kanel, nellik og ingefær og ha i. Visp det hele raskt og kraftig sammen. La røren svelle i 15 minutter før du begynner å steke vafler.
Stek vafler etter anvisninger fra vaffeljernprodusenten.
Server de varme eller lune sammen med vegansk margarin og lønnesirup.

Advert
Advert