Pumpkin spice latte

Varmende og krydret vinterdrikk. 

Tidligere i høst var jeg i Dublin med jobben, og der lurte de oss ut på en to timers segway-tur i parken. Jeg var som vanlig ikke kledd for anledningen, så etter at vi kom oss tilbake til byen dro jeg og noen kollegaer rett på Starbucks. Der ble vi møtt med et stort skilt som reklamerte for deres “pumpkin spice latte”, og en kvarter etterpå var den drikken det varmeste og beste jeg noensinne hadde smakt. Her har jeg prøvd å kopiere oppskriften deres, jeg har nok bommet en del, men ble veldig godt fornøyd med resultatet.

Ingredienser til en porsjon: 

    • 2 desiliter mandel- eller soyamelk
    • 2 spiseskjeer gresskarpuré (hermetisk eller hjemmelaget)
    • 1 teskje kanel
    • 0,5 teskje revet nellik
    • 0,5 teskje  muskat
    • 0,5 teskje ingefær
    • 1 teskje vaniljeestrakt
    • 2 spiseskjeer sirup
    • 1 espresso
    • Ev. litt pisket plantekrem til servering

Framgangsmåte:

Visp sammen melk, gresskar, krydder, vaniljeestrakt og sirup i en liten bolle. Varm opp til fin drikketemperatur – blandingen skal ikke kokes.

Ha i espresso og hell over i et glass. Topp med vispet plantekrem og eventuelt litt kanel.

4 Comments

  1. Hei! Hvor får man tak i hermetisk gresskarpuré? 🙂

    1. Mari Hult

      I godt assorterte dagligvarebutikker 🙂 Jeg har kjøpt det i hyllen med hermetiske grønnsaker på Mega og Meny.

  2. Hei 🙂 Bør det helst være espresso eller går det bra med hvilken som helst type kaffe? 🙂

    1. Mari Hult

      Gjerne ganske sterk kaffe, men alt funker altså 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *