

Kirkegårdcupcakes
Gamle gravstøtter på en snøkledd kirkegård. Blir det skumlere?
Jeg elsker å bake til Halloween! Alt er jo lov! Disse små skumlingene består av både cupcakes og cookies, så jeg tror de er min favoritt til nå.
Ingredienser til 12 cupcakes:
-
- 2 desiliter soyamelk
-
- 1 teskje eplecidereddik
-
- 1,5 desiliter sukker
-
- 1 teskje vaniljesukker
-
- 0,75 desiliter rapsolje
-
- 2 desiliter hvetemel
-
- 0,5 desiliter kakaopulver (100 prosent)
-
- 1 teskje natron
-
- 0,5 teskje bakepulver
-
- 0,5 teskje salt
Kors:
-
- 1 desiliter hvetemel
-
- 2 spiseskjeer kakaopulver
-
- 2 spiseskjeer sukker
-
- 1-2 spiseskjeer vegansk margarin
Melisglasur:
-
- 2 desiliter melis
-
- Noen dråper vann
Framgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.
Start med å blande sammen melken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt. Etterpå har du i sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.
Mål opp resten av de tørre ingrediensene, og sil over. Rør det sammen til alle de store klumpene er borte. Fordel røren utover formene, ideelt sett skal de være om lag to tredjedeler fulle. Stek dem i 20 minutter. Ta ut kakene men la ovnen stå på videre. Avkjøl kakene.
Kors:
Kle et stekebrett med bakepapir.
Ha mel, kakaopulver, sukker og 1 spiseskje vegansk margarin i en kjøkkenmaskin. Kjør på høy hastighet i 30 sekunder. Dersom deigen klumper seg og former en ball er den klar, hvis ikke har du i en spiseskje til med margarin og kjører videre.
Ha litt mel på benken og kjevle ut deigen tynt. Bruk et lite hjul til å skjære deigen i strimler på ca 1*4 centimeter og 1*6 centimeter.
Trykk strimlene sammen til kors på stekebrettet.
Stek i ovnen til kantene begynner å bli brune (jeg synes det er kult om de blir litt brente, men det smaker jo ikke like godt).
Avkjøl på rist.
Glasur og montering:
Rør sammen melis og vann til en tykk glasur.
Ha en dessertskje med glasur på hver cupcake, og topp med et kors. Gjenta med alle kakene.