

Edderkoppcupcakes
Skumle halloweencupcakes med sjokolade, lakris og mer sjokolade.
Ingredienser til 12 cupcakes:
- 2 desiliter soyamelk
- 1 teskje eplecidereddik
- 1,5 desiliter sukker
- 1 teskje vaniljesukker
- 0,75 desiliter rapsolje
- 2 desiliter hvetemel
- 0,5 desiliter kakaopulver (100 prosent)
- 1 teskje natron
- 0,5 teskje bakepulver
- 0,5 teskje salt
Sjokoladeglasur:
- 100 gram vegansk margarin
- 2 spieskjeer kakaopulver
- 4 desiliter melis
- Litt soyamelk
Til montering:
- Lakrissnører
- Sjokolade”sprinkles” (veganske)
- Veganske sjokoladeknapper, hvite eller brune
Framgangsmåte
Forvarm stekeovnen til 175 grader. Fyll et muffinsbrett med 12 former.
Start med å blande sammen melken med eddiken. La det stå et par minutter, til det klumper seg litt. Etterpå har du i sukker, vaniljesukker og olje. Blant alt sammen til det får en litt skummet konsistens.
Mål opp resten av de tørre ingrediensene, og sil over. Rør det sammen til alle de store klumpene er borte. Fordel røren utover formene, ideelt sett skal de være om lag to tredjedeler fulle. Stek dem i 20 minutter. Avkjøl.
Sjokoladeglasur:
Kjør margarin, kakaopulver og halvparten av melisen jevnt i en kjøkkenmaskin/blender. Spe med melis og eventuelt melk til du har en tykk, smørbar krem. Ha kremen over i en sprøytepose med rund topp.
Montering:
Del lakrissnørene opp i lengder som gjør at de kan ligger over cupcaken og stikke ut på begge sider. Legg fire lengder over hver kake.
Fordel kremen over.
Rull kremen i sjokoladedryss.
Sett inn sjokoladeknapper som øyne.
Gjenta prosessen med alle kakene.
Tips: Det går an å variere sjokoladestrøssel med kakepynt i ulike farger, for noen mer spenstige edderkopper. Prøv deg fram!