Gresskarpopcorn

Amerikansk popcornvri med karamelisert gresskar. 

Popcorn er en favoritt hjemme hos oss, og jeg elsker å eksperimentere med forskjellige smaker. Her har jeg hatt i litt gresskar og lønnesirup, som gjør popcornet karamelisert og smakfullt. Før gresskarpopcornet går i ovnen blir det ganske seigt og bløtt, men det blir sprøtt igjen etter en liten halvtime i ovnen, så ingen grunn til panikk.

Ingredienser: 

    • 1 desiliter upoppet popcorn eller 1 pose micropop
    • 1 spiseskje kokosolje
    • 1 spiseskje lønnesirup
    • 2 spiseskjeer gresskarpuré (fra boks eller hjemmelaget)
    • 1 teskje kanel
    • 0,5 teskje malt nellik
    • Litt godt salt

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 130 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Pop popcorn etter anvisning på pakken.

Bland sammen kokosolje, lønnesirup, gresskarpuré, kanel, nellik og litt salt i en bolle. Vend i halvparten av popcornet, og rør det sammen slik at alt blir dekket av gresskarblandingen. Fordel det hele utover på stekebrettet, og ha i ovnen.

Bak til popcornet er sprøtt igjen – dette tar cirka 30 minutter.

Smak det resterende popcornet til med salt. Når gresskarpopcornet i ovnen er ferdig avkjøler du det i noen minutter, før du blander de to popcornvariantene sammen.

Server med en gang, gjerne sammen med en god (eller dårlig) film.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *