Greske poteter

Ingen gresk tragedie, kun god mat. 

På greske restauranter serverer de alltid så gode poteter! Tidligere har mine forsøk lignet mer på en gresk tragedie enn en flott matrett, men denne gangen har jeg fått det til. Hemmeligheten er ganske enkel: Potetene bakes i vann smaksatt med gode, greske krydderier. I ovnen står de til alt vannet er absorbert, og de får en nydelig skorpe.

Ingredienser til fire porsjoner:

    • 5 poteter
    • Litt havsalt
    • 1 teskje tørket oregano
    • 1 teskje tørket rosmarin
    • 1 teskje tørket timian
    • 4 spiseskjeer olivenolje
    • Vann
    • Eventuelt litt frisk oregano til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skrell potetene og del de i 2-3 biter på langs. Fordel utover i en ildfast form. Dryss over salt, oregano, rosmarin, timian og olivenolje, hell deretter vann på slik at det akkurat dekker potetene.

Sett formen inn i ovnen. Etter 45 minutter skrur du varmen ned til 150 grader. La formen stå til alt vannet er absorbert og potetene begynner å bli gylne og fine.

Dryss over litt frisk oregano og server potetene varme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *