Tofuboller i indisk saus

Smakfull middag som passer godt til ris og indisk naan. 

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 50 gram tørka kikerter
    • 100 gram tofu
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 1 rød chili
    • noen kvaster persille
    • 0,5 teskje karve
    • Litt salt
    • 1 desiliter polentamel
    • Olje til steking

Saus: 

    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hviløk
    • 1 centimeter ingefær
    • Olje til steking
    • 1 teskje garam masala
    • 1 teskje gurkemeie
    • Eventuelt litt cayennepepper
    • 1 boks tomater
    • Litt salt

Framgangsmåte: 

Bløtlegg kikertene over natten. Kok dem deretter møre i godt med vann, sil av vannet.

Ha kikertene over i en kjøkkenmaskin. Smuldre i tofuen. Rens hvitløk og chili og ha i. Grovhakk persillen og ha i smamen med karve og salt. Kjør til du har en hevn blanding.Tilsett litt og litt av polentamelet til du får en fast deig du kan rulle boller av.

Ha oljen i en stekepanne på medium/høy varme. Form boller av deigen og stek til de er gylne.
Saus: 

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre i et par minutter. Tilsett garam masala, gurkemeie og eventuelt litt cayennepepper og la det surre noen minutter til. Hell på tomatene, la det koke opp, smak til med salt, og la det stå og småkoke til tofubollene er ferdige.

Ha tofubollene over i sausen ved servering, og server gjerne med litt ris eller salat og naan.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *