Suppebrød

Brød på femten minutter!

Ingredienser til ett brød/åtte biter: 

    • 3 spiseskjeer marinerte eller utvanna soltørka tomater
    • 3-4 stilker basilikum
    • 225 gram hvetemel + litt ekstra til utbaking
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje bakepulver
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1,5 desiliter soyamelk
    • Olje til steking

Framgangsmåte: 

Finhakk tomater og basilikum. Sil  mel, salt og bakepulver over i en liten bakebolle. Rør inn tomater, basilikum og næringsgjær. Lag en grop i midten og hell i soyamelken. Rør deigen raskt sammen, den skal holde seg godt sammen og ikke være for våt. Spe eventuelt med mer mel eller melk for å få den bra.

Form deigen til en sirkel, den skal være cirka én centimeter tykk. Skjær den opp i åtte like stykker.

Varm opp oljen til medium varme i en stekepannen. Ha i deigbitene når den er varm, og stek i 3-4 minutter på hver side ? bitene skal bli gyllenbrune.

Server brødene nystekte sammen med en god suppe.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *