

Suppebrød
Brød på femten minutter!
Ingredienser til ett brød/åtte biter:
-
- 3 spiseskjeer marinerte eller utvanna soltørka tomater
-
- 3-4 stilker basilikum
-
- 225 gram hvetemel + litt ekstra til utbaking
-
- 0,5 teskje salt
-
- 1 teskje bakepulver
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- 1,5 desiliter soyamelk
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Finhakk tomater og basilikum. Sil mel, salt og bakepulver over i en liten bakebolle. Rør inn tomater, basilikum og næringsgjær. Lag en grop i midten og hell i soyamelken. Rør deigen raskt sammen, den skal holde seg godt sammen og ikke være for våt. Spe eventuelt med mer mel eller melk for å få den bra.
Form deigen til en sirkel, den skal være cirka én centimeter tykk. Skjær den opp i åtte like stykker.
Varm opp oljen til medium varme i en stekepannen. Ha i deigbitene når den er varm, og stek i 3-4 minutter på hver side ? bitene skal bli gyllenbrune.
Server brødene nystekte sammen med en god suppe.
Advert
Advert