Mandagstaco

Grønnsakstaco er rask og god hverdagsmat!

Taco kan være mer enn kjøtt og bønner, og her har jeg laget en herlig og kjapp versjon der søtpotet spiller hovedrollen.

Bakt søtpotet får en veldig fin konsistens – litt sprø på utsiden og saftig inni. Smaken er også bedre enn om den blir kokt eller stekt i panne, så her kan du vente deg en aldri så liten aha-opplevelse!

Søtpotetbitene blir krydret med velkjente meksikanske smaker, og blandet med biter av nydelig avokado. Kjempegodt!

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 små søtpoteter eller en medium/stor
    • Litt olje
    • 1 teskje spisskummin
    • 1 teskje paprikapulver
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 teskje chilipulver
    • Eventuelt litt løkpulver og hvitløkpulver
    • 1 avokado 
    • Noen kvaster koriander
    • Mais, salsa, rømme og tacoskjell/-tubs eller hvetetortilla til servering

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skrell søtpotetene og skjær i terninger med lengder på 0,5-1 centimeter.

Fordel terningene utover stekebrettet og drypp litt olje over. Strø deretter over spisskummin, paprikapulver, salt, chilipulver og eventuelt løkpulver og hvitløkspulver. Bak i ovnen til terningene er møre, det tar cirka 25 minutter.

Mens søtpotene baker skjærer du avokadoen i terninger, grovhakker koriander og gjør klar tilbehøret. Når potetene er klare har du de over i en bolle og rører inn avokadobitene og korianderen. Server varmt sammen med godt tilbehør.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *