

Eplegrøt
Tradisjonsrik høstdessert.
Mor og far har epler i hagen. Skikkelig mange epler. Mange flere enn de klarer å spise selv. Snill som jeg er, stiller jeg mer enn gjerne opp på epleplukking og eplespising. Mye går til juicing, syltetøy og bakst (visste du at eplemost erstatter egg i kaker?), men av og til slår jeg til med en god, gammeldags dessert også.
Eplegrøt er kjempegodt med litt plantemelk- eller fløte, og smaker like godt lun som kald.
Ingredienser til fire porsjoner:
-
- 5 epler
-
- 8 dl vann
-
- 3 ss sukker
-
- 2 ss potetmel
-
- melk/ fløte
Framgangsmåte:
Skrell eplene og kutt dem i biter. Kast kjernen. Kok opp vann og sukker i en gryte. Ha i eplene og kok dem møre. Dette tar mellom 10 og 20 minutter.
Lag jevning av potetmel og vann, og hell det over i gryten. La grøten koke opp igjen.
Hell over i en serveringsbolle, og sett kaldt fram til servering.
Eplegrøt smaker godt med litt vegetabilsk melk eller fløte.