Eplegrøt

Tradisjonsrik høstdessert.

eplegrøt
EPLEGRØT: Akkurat som bestemor laget den. Server med plantemelk eller plantefløte.

Mor og far har epler i hagen. Skikkelig mange epler. Mange flere enn de klarer å spise selv. Snill som jeg er, stiller jeg mer enn gjerne opp på epleplukking og eplespising. Mye går til juicing, syltetøy og bakst (visste du at eplemost erstatter egg i kaker?), men av og til slår jeg til med en god, gammeldags dessert også.

Eplegrøt er kjempegodt med litt plantemelk- eller fløte, og smaker like godt lun som kald.

Ingredienser til fire porsjoner: 

  • 5 epler
  • 8 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • melk/ fløte

Framgangsmåte: 

Skrell eplene og kutt dem i biter. Kast kjernen. Kok opp vann og sukker i en gryte. Ha i eplene og kok dem møre. Dette tar mellom 10 og 20 minutter.

Lag jevning av potetmel og vann, og hell det over i gryten. La grøten koke opp igjen.

Hell over i en serveringsbolle, og sett kaldt fram til servering.

Eplegrøt smaker godt med litt vegetabilsk melk eller fløte.

FLERE OPPSKRIFTER MED EPLER FINNER DU HER. 

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *