Varmende linsegryte

Herlig linserett med søtpotet og kokos.

Ingredienser til fire porsjoner: 

    • 1 sjalottløk
    • 0,5 kinesisk hvitløk
    • 2 centimeter ingefær
    • 2 små søtpoteter eller 1 stor
    • Olje til steking
    • 2 teskjeer gurkemeie
    • 1 teskje tørka koriander
    • 2 teskjeer spisskummen
    • 5 desiliter tørka chana-linser
    • 1,5 liter grønnsakskraft eller vann med buljongterning
    • 1 boks kokosmelk
    • Frisk koriander
    • Eventuelt litt soyarømme til servering

Framgangsmåte: 

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger på cirka en centimeter. Varm opp oljen i en gryte.

Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær og la det surre noen minutter. Tilsett deretter gurkemeie, koriander og spisskummen og ha det stå noen minutter til. Ha i søtpotetbiter, linser, grønnsakskraft og kokosmelk og la det koke opp. Skru ned varmen, ha på lokket og la det småkoke til linsene er møre – cirka 30 minutter.

Server med frisk koriander og eventuelt litt soyarømme.

5 Comments

  1. Veronika

    Hei! Må det vere chana-linser? Kan eg bruke hermetiske raude linser?

    1. Mari Hult

      Går heilt fint det 🙂

  2. Skal det virkelig være 1,5 liter vann? Syns det ble veldig masse og litt tynt og lite kryddersmak..

    1. Mari Hult

      :/ Brukte du tørka linser?

      1. Ragnar

        Jeg opplevde det samme som Laila. Fulgte oppskriften til punkt og prikke bortsett fra at jeg lot det stå og koke uten lokk. Ble veldig suppete, selv etter å ha kokt i 40-45 minutter. Brukte Chana dal som fås kjøpt i pose (http://www.shopkwick.com/uploads/product/main_image/trs_chana_dal_500g_image_20151226043658.jpg)

        God var den likevel da!

Leave a Reply to Veronika Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *