Sweet potato skins

Herreminhatt så godt!

Jeg har alltid vært skikkelig glad i potato skins – det er virkelig den perfekte comfort food. Siden jeg også er veldig glad i søtpoteter, tok jeg sjansen for å se om det fungerte bra sammen. Og gjett om det gjorde! Fyllet er laget av, foruten bakt søtpotet, svarte bønner, mais, næringsgjær, margarin og litt soyafløte, og det blir rett og slett utrolig smakfullt.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 1 desiliter svarte bønner
    • 4 små søtpoteter
    • 1 liten boks mais
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 spiseskje vegansk margarin
    • 2 spiseskjeer matfløte av soya
    • Salt og pepper

Framgangsmåte: 

La bønnene ligge i bløt – helst over natten – men minst 4 timer. 

Kok de møre i lettsaltet vann, cirka en halvtime. Sil av vannet.

Forvarm stekeovnen til 225 grader. Bak potetene til de er møre, det tar cirka 45 minutter. Ta ut potetene, men la ovnen stå på videre. Skjær potetene i to på langs og grav ut innmaten. Ta vare på de tomme skallene. Ha innmaten over i en bolle, rør inn bønner, mais, næringsgjær, margarin og fløte. Smak til med salt og pepper.

Ha de tomme søtpotetskallene over i en ildfast form. Fordel fyllet utover skallene – her kan det godt være haug på. Stek i ovnen til fyllet får gylne topper – det tar cirka et kvarter.

Server varme, gjerne sammen med en salat, litt salsa og vegansk rømme.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *