Ratatouille á la Remy

Når bondemat blir festmat. Hvem elsker vel ikke filmen Ratatouille? Scenen når den alldeles herlige rotten Remy serverer ratatouille til restaurantkritikeren er megaskjønn, og for deg som ikke har sett filmen så anbefaler jeg den på det sterkeste.

Retten kan lages hjemme også, og om ikke like elegant som i filmen, så antar jeg at det er like godt. Pass bare på at du har fine og friske råvarer, da skal resten gå på skinner.

Ingredienser til fire porsjoner:

  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 kvaster persille
  • 2 kvaster oregano
  • 2 kvaster basilikum
  • 2 kvaster timian
  • Olivenolje til steking
  • 2 teskjeer paprikapulver
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • Salt
  • 1 squash
  • 1 aubergine

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en liten/medium ildfast form.

Finhakk sjalottløk, hvitløk og to tredjedeler av urtene. Grovhakk den siste delen av urtene og spar de til servering.

Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i løk og urter og la det surre i 5-6 minutter. Tilsett paprikapulver og la det surre i noen minutter til.

Rør inn tomater, sukker og eplesidereddik og la det hele småkoke i cirka femten minutter. Smak til med salt.

Bruk en mandolin (eventuelt bruk en kniv og litt ekstra tid) og skjær squash og aubergine i tynne skiver. Legg mesteparten av tomatsausen nederst i den ildfaste formen, legg deretter annenhver av squash- og auberinskive i rekker i formen (har du en rundt form legger du de i sirkler). Dryss resten av tomatsausen over.

Bak ratatouille i 30-45 minutter. Før servering drysser du over resten av urtene. Er du ekstra fin på det kan du anrette retten på tallerkner som Remy gjør.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *