

Eplefest!
17 oktober er eplenes dag – her får du oppskriftene.

Epler er en fantastisk frukt! Vi finner de i hager over hele landet, og de kan spises rå, juices, brukes i smoothies, brukes i varme drikker, lages syltetøy av, bakes med, has i desserter, ja de kan til og med brukes i middagsretter. Når vi skal ha en rask dessert hjemme pleier jeg å skjære opp et par epler, ha i sirup og kanel, bake i ovnen og servere med litt pisket soyakrem. Enkelt som bare det!
Visste du forresten at eplet ikke er så norsk som vi vil ha det til, men at det stammer fra Kasakhstan og Kaukasus?
Næringsinnhold
Eple er fattig på kalorier og rik på fiber. Flest C-vitaminer finner vi rett under skallet, så spis epler med skallet på.
Velg rett
Eple skal være fast i konsistensen og fri for støtskader. Det skal være helt, ha stilken på, og være uten tegn til innskrumpning eller mørke flekker.
Oppbevarinig
Holdbarheten kan variere en del i forhold til sort, dyrkningsland og lagringsbetingelser.Tidlig høstede epler har en noe kortere holdbarhet enn de senere sorter som høstes mot slutten av september. For all oppbevaring er det viktig å holde temperaturen så lav som mulig og ha riktig luftfuktighet.
Det anslås at hver nordmann spiser 13 kilo epler i året, så hvorfor ikke bruke disse kiloene på så mye forskjellig godt som mulig?
Kjempegode veganske muffins med smuldretopp.

Cupcakes med smak av høst.

Fransk eplepai i porsjonsformer.

Glutenfri eplefrokost med nøtter.

Kjempegod kosemat!

Nydelig dessert med smak av safran.

Eplesyltetøy med chili og ingefær
Hjemmelaget syltetøy er knallgodt.

Fantastisk tradisjonsbakst.

Tradisjonsdessert som blir enda bedre med havrekrem.

Epledessert til frokost!
