Dal Makhani

Knallgod, sunn og ikke minst lettvint indisk linsestuing. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 2 desiliter brune linser
    • 2 spiseskjeer svarte bønner
    • 6 desiliter vann
    • Salt til koking
    • 1 grønn chili
    • 1 sjalottløk
    • 1 centimeter ingefær
    • 2 spiseskjeer olje til steking
    • 2 teskjere spisskummen
    • 2 teskjeer kanel
    • 1 teskje nellik
    • 2 teskjeer kardemomme
    • 1 teskje chilipulver
    • 2 teskjeer gurkemeie
    • 1 glass tomatpuré
    • 1 desiliter vegetarbilsk matfløte
    • Noen kvaster koriander
    • Ris og naan til servering

Framgangsmåte: 

Bløtlegg linser og bønner i kaldt vann i minst fire timer før du skal lage retten. Kok opp vann og salt. Hell vannet av linsene og bønnene og ha de i. Kok til alt er mørt.

Rens og finhakk chili, løk og ingefær. Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne.

Ha i spisskummen, kanel, nellik, kardemomme, chilipulver og gurkemeie, og stek noen minutter under omrøring – det skal begynne å lukte godt på kjøkken nå. Ha i chili, løk og ingefær, og rør alt godt sammen. La det hele surre i noen minutter til, skru ned varmen og rør inn tomatpuré og mesteparten av fløten. Vend til slutt inn linseblandingen. La det hele putre i ti minutter.

Grovhakk koriander. Ha linsestuingen over i en serveringsskål. Topp med koriander og resten av fløten. Server gjerne linsestuingen med ris og naan.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *