

Maiskaker
Herlig smårett som passer kjempegodt med en rømmedressing eller tomatsalsa.
Ingredienser til 10 maiskaker:
-
- 2 vårløk
-
- 1 sjalottløk
-
- 2 hvitløksfedd
-
- 2 små bokser hermetisk mais
-
- 2 desiliter kikertmel
-
- 2 spiseskjeer næringsgjær
-
- 1 desiliter vann
-
- Saften fra en halv sitron
-
- 1 teskje spisskummen
-
- 1 teskje paprikapulver
-
- 0,5 teskje chilipulver
-
- 0,5 teskje salt
-
- 0,5 teskje bakepulver
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær vårløk i tynne ringer. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk en spiseskje til å fordele klatter av røren på stekebrettet.
Bak i 15 minutter, ta brettet ut og snu kakene, bak de deretter i 10-15 minutter til – de skal være gylne og fine.
Server maiskakene varme med en god dip eller saus til.
Advert
Advert