Maiskaker

Herlig smårett som passer kjempegodt med en rømmedressing eller tomatsalsa. 

Ingredienser til 10 maiskaker: 

    • 2 vårløk
    • 1 sjalottløk
    • 2 hvitløksfedd
    • 2 små bokser hermetisk mais
    • 2 desiliter kikertmel
    • 2 spiseskjeer næringsgjær
    • 1 desiliter vann
    • Saften fra en halv sitron
    • 1 teskje spisskummen
    • 1 teskje paprikapulver
    • 0,5 teskje chilipulver
    • 0,5 teskje salt
    • 0,5 teskje bakepulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Skjær vårløk i tynne ringer. Finhakk sjalottløk og hvitløk.

Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Bruk en spiseskje til å fordele klatter av røren på stekebrettet.

Bak i 15 minutter, ta brettet ut og snu kakene, bak de deretter i 10-15 minutter til – de skal være gylne og fine.

Server maiskakene varme med en god dip eller saus til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *