

Salat de la bla bla bla
Fransk potetsalat med pesto.
Denne retten fikk jeg servert i Frankrike i sommer. Jeg fikk aldri med meg navnet på den, ærlig talt så kan det være hva som helst. God er den, i alle fall, med poteter, brekkbønner og nydelig pesto.
Server den som tilbehør til en god middag, sammen med pasta, eller bare som en salat med litt godt brød. Potetsalaten kan serveres både varm, lun og kald.
Ingredienser til to porsjoner:
- 400 gram poteter
- 200 gram brekkbønner
- 4-5 kvaster basilikum
- 2 spiseskjeer pinjekjerner
- 2 hvitløksfedd
- Litt næringsgjær
- Olivenolje
- Eventuelt litt salt
Framgangsmåte:
Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell poteter og skjær i terninger. Skjær tuppene av bønnene og del de i to. Kok potetbitene i 5 minutter, tilsett bønnene og kok til potetene er møre. Sil av vannet.
Kjør basilikum, pinjekjerner, hvitløksfedd, næringsgjær og olivenolje til en grov pesto i en kjøkkenmaskin eller blender. Smak til med salt.
Bland pestoen sammen med potetene og bønnene og server.