Meksikansk kakao

Nydelig på kalde høstkvelder. 

Denne kakaoen varmer litt ekstra. Varm sjokolade er glimrende det, men tilsetter du litt kanel og chili så får den seg en ekstra smaksdimensjon.

Veganske marshmallows har jeg kjøpt i London, men de fåes også kjøpt mange forskjellige steder på internett. Du kan såklart bytte de ut med litt vispa plantekrem.

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 100 gram vegansk kokesjokolade (Coop sin egen er bra, Odense sin også)
    • 1,5 desiliter vann
    • 3,5 desiliter soyamelk
    • 1 teskje kanel + til topping
    • 1 teskje cayennepepper + til topping
    • 2 spiseskjeer veganske marshmallows

Framgangsmåte: 

Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha over i en liten gryte. Hell på vannet og sett platen på medium varme. Når sjokoladen begynner å smelte har du i en visp og visper litt i det. Hell over soyamelk, kanel og cayennepepper mens du visper jevnlig. Prøv å ikke nå kokepunktet, men varm opp kakoen til den er litt over god drikketemperatur.

Hell over i kopper. Ha i marshmallows og dryss litt ekstra kanel og cayenne på toppen.

Servér kakaoen rykende varm.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *