Todelt gresskarrisotto

Fasjonabel risotto. 
Risotto er min beste venn, men som matblogger og vert minster jeg stadig tålmodigheten – det er nemlig umulig å få risotto til å se bra ut! Smaken er utrolig god, men jeg kan ikke servere noe som ser ut som grøt til gjester, ei heller presentere det på bloggen.

Litt kreativitet må til. I denne oppskriften har jeg delt min vanlige gresskarrisotto i to, og kokt tilberedt risen og gresskaret hver for seg. Sammen med noen ferske brokkolini ble det er kjempegodt måltid, og en ny vri på den fantastiske og trause italieneren.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 2 desiliter risottoris (arborio eller tilsvarende)
  • 5 desiliter grønnsakskraft, eventuelt vann kokt med buljongterning
  • 1 spiseskje vegansk margarin
  • Eventuelt litt salt

Gresskarmos: 

  • 400 gram gresskar
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 5-6 kirsebærtomater (spar gjerne et par til garnityr)
  • Olje til steking
  • Et par kvaster persille
  • Salt og pepper

Til anretting:

  • 6 brokkolini
  • Litt olje til steking
  • Pinjekjerner

Framgangsmåte: 

Ha risottoris og grønnsakskraft i en gryte og kok opp. Når det koker skrur du ned varmen, tar på lokket og lar det småkoke til all væsken er absorbert – dette tar cirka 20 minutter. Ha i margarin og smak til med salt.

Gresskarmos:

Rens gresskaret og skjær det i terninger. Kok opp vann i en gryte og kok gresskarbitene møre. Sil av vannet.

Rens og finhakk hvitløk og sjalottløk, skjær tomatene i mindre biter.

Varm opp olje i en panne, ha i hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter. Tilsett tomater, la det surre noen minutter til. Ha i gresskarbitene og vend det hele sammen. Finhakk persille og ha i. Smak til med salt og pepper.

Anretting: 

Stek eller damp brokkolini.

Finn fram to konditorringer, eventuelt to skåler, og sett de på hver sin tallerken. Anrett risotto i bunn, gresskar på toppen. Fjern ringene forsiktig. Legg på brokkkolini og topp med pinjekjerner, eventuelt også kirsebærtomater.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *