Kanelkake med sjokoladekrem

Langpannekake med sjokolade og kanel.

Denne oppskriften er basert på en kake jeg falt pladask for på min venninne Jane sin blogg Veganmisjonen. Kaken smaker kjempegodt av kakao og kanel, og er et ypperlig alternativ om du skal bake kake til mange.

Ingredienser til én kake: 

  • 6 desiliter soyamelk
  • 1 spiseskje eplesidereddik
  • 2 desiliter nøytral olje
  • 6 desiliter sukker
  • 2 teskjeer vaniljeestrakt
  • 1 liter hvetemel
  • 2 spiseskjeer kanel
  • 2 spiseskjeer kakaopulver
  • 1 teskje salt
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer bakepulver

Sjokoladekrem:

  • 200 gram vegansk sjokolade
  • 2 spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 pakke vispbar soyakrem

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en langpanne med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en liten bolle. Rør inn olje, sukker og vaniljeestrakt. Sil alle de tørre ingrediensene over i en stor bolle. Rør de sammen og hell over den våte blandingen. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Hell over i formen og bak i cirka 25 minutter, til kaken består trepinnetesten. Avkjøl kaken helt før du har på glasur.

Sjokoladekrem: 

Ha sjokolade og margarin i en gryte og smelt det over lav varme. Visp kremen stiv og vend inn den smelta sjokoladeblandingen. Fordel utover kaken. La kaken stå i en liten halvtime før du skjærer den opp – da vil kremen stivne en del og skjæringen går lettere.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *