

Linsepannekaker
Glutenfrie middagspannekaker.
Men hvor får du protein fra? er et spørsmål jeg hører mer enn ofte. Svaret er langt, veldig langt, jeg får nemlig i meg massevis av protein fra forskjellige kilder, men dersom du kjenner litt på proteinpanikken så kan jeg anbefale disse pannekakene. De smaker ikke så mye i seg selv, men kan krydres og søtes til det ugjenkjennelige. Selv pleier jeg å servere de . istedenfor brød til indiske og afrikanske retter, da gjør de seg veldig godt uten så mye smak.
Pannekakene er glutenfrie, i tillegg til at de ikke inneholder verken egg eller meieriprodukter
Ingredienser til 6-8 pannekaker:
-
- 3 desiliter tørka røde linser
-
- Et par kvaster koriander
-
- 1 grønn chili
-
- Litt salt
-
- Olje til steking
Framgangsmåte:
Bløtlegg linsene i rikelig med vann i minst fire timer. Sil av vannet og ha linsene over i en kjøkkenmaskin eller blender. Tilsett koriander, chili og salt, og kjør til du har en hel jevn væske. Blir det for tykt kan du tilsette bittelitt vann.
La røren svelle i 15-20 minutter.
Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Hell på en liten øse med røre, bruk en skje til å forsiktig fordele den litt utover i panna. Når røren begynner å stivne snur du forsiktig pannekaken og steker den ferdig på den andre siden. Gjenta med all røren.
Linsepannekaker smaker best varme eller lune, og kler godt å toppes med stuinger og gryteretter.