Eplemuffins

Kjempegode veganske muffins med smuldretopp. 

Ingredienser til 18 muffins: 

    • 250 gram epler
    • 0,5 desiliter sukker
    • 1 spiseskje maisstivelse

Kakebunn: 

    • 4,5 desiliter hvetemel
    • 1 desiliter sukker
    • 2 spiseskjeer kikertmel
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 0,5 teskje natron
    • 0,5 teskje salt
    • 1 teskje kanel 
    • 1 desiliter soyayoghurt
    • 3 skjeer rapsolje
    • 2 desiliter soyamelk

Smuldretopp: 

    • 2 desiliter hvetemel
    • 3 spiseskjeer sukker
    • 0,5 teskje bakepulver
    • 3 spiseskjeer vegansk margarin
    • Eventuelt litt soyamelk

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to muffinsbrett med til sammen 18 former (eller stek kakene i to omganger).

Rens eplene og skjær de i små terninger. Ha over i en liten bolle, og rør inn sukker og maisstivelse.

Kakebunn: 

Sil alle de tørre ingrediensene over i en tørr bolle. Rør de sammen og lag en grop i midten. Bland sammen soyayoghurt, rapsolje og soyamelk, og hell de i. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend inn eplebitene. Fordel røren over i muffinsformene.

Smuldretopp: 

Rør sammen hvetemel, sukker og bakepulver i en liten bolle. Ha i margarinen og smuldre den inn med fingrene til deigen henge litt sammen (men fremdeles er smuldrete). Blir det for tørt kan du spe på med noen dråper soyamelk.

Fordel smuldredeigen på toppen av muffinsene.

Stek muffins i 20-22 minutter. Server gjerne mens de fortsatt er lunkne.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *