vegansk grønnkålpasta oppskrift

Kremet grønnkålpasta

Rask og kjempegod pasta med supergrønnsaken grønnkål.

Grønnkål er en fantastisk ingrediens. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer – og samtidig fattig på kalorier. 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 desiliter kumelk.

Når jeg får grønnkål i hus pleier jeg først å lage chips av det, men har jeg noe igjen så er det fantastisk å bruke i middagsretter og smoothies også. Her har jeg latt det få hovedrollen, i denne enkle pastaretten med en kremete og god saus.

Ingredienser til to porsjoner: 

  • 250 gram fusilli eller annen pasta
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • En gren grønnkål
  • Olje til steking
  • 1,5 desiliter matfløte av soya
  • 2 spiseskjeer næringsgjær
  • 1 teskje paprikapulver
  • Salt og pepper

Framgangsmåte:

Kok opp godt med lettsaltet vann i en gryte. Ha i pasta og kok til den har al dente-konsistens. Sil av vannet.

Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i løk, hvitløk og grønnkål, og la det surre i 5-6 minutter. Hell på soyafløte og næringsgjær og la det putre noen minutter. Smak til med paprikapulver, salt og pepper, og vend inn pastaen. Server med en gang.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *