

Kremet grønnkålpasta
Rask og kjempegod pasta med supergrønnsaken grønnkål.
Grønnkål er en fantastisk ingrediens. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer – og samtidig fattig på kalorier. 100 gram grønnkål inneholder faktisk mer kalsium enn 1 desiliter kumelk.
Når jeg får grønnkål i hus pleier jeg først å lage chips av det, men har jeg noe igjen så er det fantastisk å bruke i middagsretter og smoothies også. Her har jeg latt det få hovedrollen, i denne enkle pastaretten med en kremete og god saus.
Ingredienser til to porsjoner:
- 250 gram fusilli eller annen pasta
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- En gren grønnkål
- Olje til steking
- 1,5 desiliter matfløte av soya
- 2 spiseskjeer næringsgjær
- 1 teskje paprikapulver
- Salt og pepper
Framgangsmåte:
Kok opp godt med lettsaltet vann i en gryte. Ha i pasta og kok til den har al dente-konsistens. Sil av vannet.
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv stilkene av grønnkålen, og del bladene i mindre biter.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i løk, hvitløk og grønnkål, og la det surre i 5-6 minutter. Hell på soyafløte og næringsgjær og la det putre noen minutter. Smak til med paprikapulver, salt og pepper, og vend inn pastaen. Server med en gang.