

Mokkapudding
Dessert for voksne.
Ingredienser til to porsjoner:
-
- 0,5 boks kokosmelk – pass på at melken er rørt godt sammen før du måler
-
- 3 spiseskjeer sukker
-
- Bittelitt salt
-
- 2 spiseskjeer kakaopulver
-
- 2 spiseskjeer maisstivelse
-
- 1 spiseskje espresso eller sterk kaffe
-
- 75 gram veganske sjokoladeknapper/chocolate chips
-
- Litt vaniljeestrakt
-
- Vegansk hvit sjokolade og kokosflak til pynt
Framgangsmåte:
Kok opp halvparten av kokosmelken med sukkeret og saltet.
Visp resten av kokosmelken sammen med kakaopulver, maisstivelse og espresso i en liten bolle. Hell det over i den kokende kokosmelken, visp kraftig til det tykner. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladeknappene og vaniljeestrakt. Rør til all sjokoladen er smeltet.
Hell sjokoladeblandingen over i to porsjonsformer og sett kaldt. Puddingen tar cirka to timer på å stivne.
Anrett desserten med hvite sjokoladeknapper (om du finner de veganske, jeg bestiller mine over internett) og kokosflak. Litt vaniljesaus smaker også godt til.
Advert
Advert