Mokkapudding

Dessert for voksne. 

Ingredienser til to porsjoner: 

    • 0,5 boks kokosmelk – pass på at melken er rørt godt sammen før du måler
    • 3 spiseskjeer sukker
    • Bittelitt salt
    • 2 spiseskjeer kakaopulver
    • 2 spiseskjeer maisstivelse
    • 1 spiseskje espresso eller sterk kaffe
    • 75 gram veganske sjokoladeknapper/chocolate chips
    • Litt vaniljeestrakt
    • Vegansk hvit sjokolade og kokosflak til pynt

Framgangsmåte: 

Kok opp halvparten av kokosmelken med sukkeret og saltet.

Visp resten av kokosmelken sammen med kakaopulver, maisstivelse og espresso i en liten bolle. Hell det over i den kokende kokosmelken, visp kraftig til det tykner. Ta gryten av varmen og rør inn sjokoladeknappene og vaniljeestrakt. Rør til all sjokoladen er smeltet.

Hell sjokoladeblandingen over i to porsjonsformer og sett kaldt. Puddingen tar cirka to timer på å stivne.

Anrett desserten med hvite sjokoladeknapper (om du finner de veganske, jeg bestiller mine over internett) og kokosflak. Litt vaniljesaus smaker også godt til.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *